Uitgevlogen Eagles (afl. 168): Goals, goals, goals!

In de rubriek Uitgevlogen Eagles lichten we aan het begin van elke week enkele oud-Eagles uit die hun vleugels hebben uitgeslagen en nu elders in de wereld actief zijn. Van de voetbalvelden in Rusland tot in Amerika volgen we hun prestaties van de afgelopen week.

Alex Schalk (Servette, Zwitserland)
We beginnen deze uitgebreide aflevering met Alex Schalk. ‘Der Bomber van Breda’ is alweer bezig aan zijn vierde seizoen in Zwitserland, bij Servette. In de competitie kan hij dit seizoen, ondanks het feit dat hij zijn sporen al lang en breed verdiend heeft bij de club, nog niet rekenen op een basisplek. Het was voor Schalk dan ook fijn dat er een bekerwedstrijd voor de deur stond tegen een ploeg van het 4e Zwitserse niveau: Concordia. Schalk mocht 90 minuten spelen van de trainer en scoorde maar liefst drie keer! Het werd uiteindelijk 1-4 voor Servette.

Robin Buwalda (IFK Mariehamn, Finland)
Het is een prima vertoeven voor Robin Buwalda in Finland. De verdediger speelt al jaren bij Mariehamn, is aanvoerder bij zijn ploeg en is daarmee ook vaste basisklant. In de uitwedstrijd tegen HIFK liet hij zien niet alleen over verdedigende kwaliteiten te beschikken, maar ook een neusje voor de goal te hebben. Iets na rust kopte hij op hele knappe wijze de 0-3 binnen voor Mariehamn, wat uiteindelijk ook de eindstand bleek.

Henri Anier (Paide, Estland)
Als er in totaal 9 doelpunten zijn gemaakt door Uitgevlogen Eagles, weet je eigenlijk al dat Henri Anier er weer een paar in heeft gelegd. Deze speelronde zijn dat er drie, die hij tegen Tammeka scoorde. De eerste helft uit deze wedstrijd zal misschien één van zijn beste helften uit zijn carrière zijn geweest: met 3 goals en 1 assist was hij hoofdverantwoordelijke voor de 0-5 voorsprong voor Paide bij rust. Tammeka kon in de tweede helft nog wat terugdoen; het werd 2-5.

Luis Pedro (FC Nitra, Slowakije)
Je zou toch denken, zeker bij het zien van deze samenvatting, dat Luis Pedro wel íets beter is dan het derde niveau van Slowakije… Gelukkig laat hij zich in de eerste paar wedstrijden van FC Nitra dan ook gelden. In de thuiswedstrijd tegen Levice kon hij weer een doelpunt bijschrijven, net als twee andere teamgenoten: Nitra won met 3-0.

Mohamed Hamdaoui (Zira, Azerbaijan)
Deze hebben we dit seizoen nog niet eerder gehad! Mohamed Hamdaoui maakte afgelopen zomer namelijk de overstap naar Zira in het verre Azerbaijan. De buitenspeler is zijn avontuur prima begonnen en scoorde dit weekend tegen Sabah Baku een goede goal. Sabah Baku wist ook eenmaal te scoren, waardoor 1-1 de eindstand werd.