Nieuws Algemeen

Uitgevlogen Eagles (afl. 170): Cupfighters

In de rubriek Uitgevlogen Eagles lichten we aan het begin van elke week enkele oud-Eagles uit die hun vleugels hebben uitgeslagen en nu elders in de wereld actief zijn. Van de voetbalvelden in Rusland tot in Amerika volgen we hun prestaties van de afgelopen week.

Wout Droste (Akranes, IJsland)
Het is altijd even leuk om te kijken hoe het is in IJsland, bij Wout Droste. De rechtsback maakte afgelopen zomer de avontuurlijke overstap naar Akranes en is nagenoeg vanaf het begin basisklant bij de club. Zo ook in de halve finale van de IJslandse beker tegen Keflavik. Die wedstrijd werd uiteindelijk met 2-0 gewonnen en zo plaatste de ploeg zich voor het eerst sinds 2003 voor de bekerfinale. Kunnen we hier spreken van ‘Het Droste-effect’?

Elvis Manu (Ludogorets, Bulgarije)
Wie geen vaste basisklant is bij zijn ploeg, is Elvis Manu. De snelle aanvaller moet bij Ludogorets meestal genoegen nemen met een invalbeurt, maar de minuten dié hij krijgt, gebruikt hij optimaal. Tegen Levski Sofia was dat niet anders. Met een goal én een assist in de slotfase van de wedstrijd had hij een cruciaal aandeel in de comeback van Ludogorets. Het werd dan ook 2-4 voor de koploper.

Quincy Promes (Spartak Moskou, Rusland)
Na zijn terugkeer bij Spartak Moskou is Quincy Promes weer helemaal in zijn element. Promes is én blijft daar de ster en maakt zijn reputatie dikwijls waar. Zo ook in de Europa League-wedstrijd in Napels, tegen Napoli. Net als Elvis Manu was ook Promes in de tweede helft cruciaal voor een comeback. Zijn twee doelpunten waren genoeg voor 3 belangrijke punten voor Spartak Moskou, het werd uiteindelijk 2-3.

Daniel Crowley (Cheltenham Town, Engeland)
Eindelijk heeft hij een club! ‘Dan’ Crowley trainde na zijn tijd bij Hull City bij meerdere clubs mee, waaronder bij Cheltenham Town. Die ploeg is net gepromoveerd van de League Two naar de League One (het derde niveau van Engeland). Deze week heeft hij een contract getekend bij Cheltenham Town en is hij speelgerechtigd. Succes, Dan!

Terug naar overzicht