Nieuws Algemeen

Uitgevlogen Eagles (afl. 171): Spaanse ster

In de rubriek Uitgevlogen Eagles lichten we aan het begin van elke week enkele oud-Eagles uit die hun vleugels hebben uitgeslagen en nu elders in de wereld actief zijn. Van de voetbalvelden in Rusland tot in Amerika volgen we hun prestaties van de afgelopen week.

Pedro Chirivella (FC Nantes, Frankrijk)
Een aantal weken geleden was Pedro Chirivella ook al in deze rubriek te vinden, toen met een schitterende ‘golazo’. Bovendien is het zeer zeldzaam dat de middenvelder scoort, in het betaalde voetbal deed hij dat voor het laatst bij Go Ahead Eagles. Maar de Spanjaard heeft de smaak te pakken, want hij legde er afgelopen weekend gewoon nóg eentje in. En wéér zat hij er lekker in. In en tegen Bordeaux maakte hij de late gelijkmaker, waardoor Nantes weer een belangrijk punt pakte. Onder aanvoering van uitblinker Chirivella doet de ploeg doet het goed dit seizoen; het staat maar 4 punten achter op de nummer 2 van de competitie: RC Lens.

Halil Çolak (Balikesirspor, Turkije)
Deze speler hadden we even uit het oog verloren, maar daar is-ie weer! Halil Çolak speelde vorig seizoen maar 5 wedstrijden voor Balikesirspor en leek uit de gratie bij de club. Hij mocht echter toch blijven en bewijst eindelijk zijn waarde voor de ploeg. In de uitwedstrijd tegen Denizlispor mocht hij weer aan de aftrap beginnen en scoorde al snel. Het bleek niet genoeg voor de overwinning. De ploeg van Çolak verloor met 2-1.

Michal Janota (Podbeskidzie, Polen)
Wie wat minder minuten kreeg deze speelronde, is Michal Janota. De Pool stond wel gewoon in de basis tegen Sandecja, maar na 19 minuten kon hij alweer inrukken. Na een tamelijk onnodige overtreding op het middenveld kreeg hij zijn tweede gele kaart van de wedstrijd zien. Uiteindelijk bleek 71 minuten met tien man spelen niet aan Podbeskidzie besteed. Er werd met 0-1 verloren.

Stefano Beltrame (CS Maritimo, Portugal)
Het had zo’n mooie week voor Stefano Beltrame kunnen worden, die na lang blessureleed zijn eerste wedstrijd speelde sinds mei dit jaar. In de bekerwedstrijd tegen Varzim, dat een niveau lager speelt dan het CS Maritimo van Beltrame, mocht hij in de verlenging invallen. In dat half uur kon hij de 2-2 tussenstand niet ombuigen, waardoor het aankwam op penalty’s. Beltrame nam de vijfde voor Maritimo; het schijnt dat de bal nog steeds zoek is.

Terug naar overzicht