Nieuws Algemeen

Uitgevlogen Eagles (afl. 173): Scoringsdrift

In de rubriek Uitgevlogen Eagles lichten we aan het begin van elke week enkele oud-Eagles uit die hun vleugels hebben uitgeslagen en nu elders in de wereld actief zijn. Van de voetbalvelden in Rusland tot in Amerika volgen we hun prestaties van de afgelopen week.

Halil Çolak (Balikesirspor, Turkije)
Hij had wat opstartproblemen dit seizoen, maar Halil Çolak lijkt los te komen. In de uitwedstrijd tegen Erzurum BB was hij weer van waarde voor Balikesirspor, toen zijn ploeg met 2-0 achterstond in de tweede helft. Çolak zorgde voor de aansluitingstreffer met een harde kopbal, maar helaas voor hem én zijn ploeg bleef het hierbij. Balikesirspor verloor met 2-1.

Eloy Room (Columbus Crew, Verenigde Staten)
Een stroeve competitiestart; daar weet de club van Eloy Room alles van. Columbus Crew, de kampioen van de Verenigde Staten van vorig jaar, verloor zelfs in een periode van negen wedstrijden maar liefst acht keer. Hierdoor lijken de successen van voorgaande jaren ver weg. De laatste twee duels werden wél gewonnen, mede door een goed keepende Room. Hij stopte zelfs een strafschop tegen Orlando City, maar tot zijn grote teleurstelling kwam hij te vroeg van zijn lijn: de herkansing pakte hij níet. Gelukkig voor Room won Columbus Crew wel, met 3-2. Leuk om te horen is het schreeuwen van het publiek als Room een redding maakt: ‘Roooom’ klinkt er dan dikwijls door het stadion.

Henrik Ojamaa (Flora, Estland)
Als je ploeg er 9 maakt, móet je als aanvaller eigenlijk ook op het scoreformulier komen te staan. Dat lukte Henrik Ojamaa, in de thuiswedstrijd tegen Tammeka. Flora, het team van Ojamaa, won met maar liefst 9-0 en Ojamaa scoorde de vierde en de vijfde treffer op bijna identieke wijze.

Elvis Manu (Ludogorets, Bulgarije)
Een vaste waarde is Elvis Manu niet bij Ludogorets, maar nagenoeg elke competitiewedstrijd wordt er een beroep op hem gedaan als invaller. Regelmatig weet hij dan ook nog het net te vinden. In de bekerwedstrijd tegen Lokomotiv Gorna mocht Elvis Manu wél starten, evenals zijn ploeggenoot en mede-Uitgevlogen Eagle Sergio Padt. Manu scoorde weer eens, een prima doelpunt overigens. Hiermee hielp hij zijn ploeg naar de volgende ronde van het Bulgaarse bekertoernooi.

Henri Anier (Paide, Estland)
Ten opzichte van vorige week stagneert de goalproductie van Henri Anier. Dat is ook niet zo gek, waar hij er vorige week maar liefst 8 inlegde in één wedstrijd. Deze week scoorde Anier er ‘maar’ 3, in de thuiswedstrijd tegen Tallinna JK. Als je naar het niveau van de keepers kijkt, krijgen zijn uitmuntende statistieken helaas ineens wel wat minder glans.

Terug naar overzicht