Nieuws Algemeen

Uitgevlogen Eagles (afl. 186): Scorende verdedigers

In de rubriek Uitgevlogen Eagles lichten we aan het begin van elke week enkele oud-Eagles uit die hun vleugels hebben uitgeslagen en nu elders in de wereld actief zijn. Van de voetbalvelden in Rusland tot in Amerika volgen we hun prestaties van de afgelopen week.

Rick Ketting (FC Inter Turku, Finland)
We beginnen in Finland, waar Rick Ketting weer een nieuw contract heeft getekend bij zijn club Inter Turku. In de bekerwedstrijd tegen zijn oude ploeg Mariehamn stond Ketting in de basis en droeg zelfs de aanvoerdersband. Hij toonde zich een echte aanvoerder door vlak na rust de 2-0 binnen te koppen, en dat bleek een belangrijke goal te zijn. Mariehamn scoorde namelijk nog één keer, waardoor Inter Turku de wedstrijd met 2-1 won. Swipe onderstaande post naar rechts voor het doelpunt van Rick!

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door FC Inter Turku (@fcinterturku)

Ridgeciano Haps (Venezia, Italië)
Nóg een scorende verdediger, nu in Zuid-Europa. Daar speelt Ridgeciano Haps bij het Italiaanse Venezia en is daar, mits hij fit is, de eerste linksback van de ploeg. In de uitwedstrijd tegen Torino stond hij wederom in de basis, en na 38 minuten liet hij zien waarom. Haps, die niet bekend staat als uitstekende kopper, wist een voorzet van rechts prima binnen te koppen. De gelijkmaker was de opmaat voor een 1-2 overwinning van Venezia, die zo drie heel belangrijke punten binnenhalen in hun strijd op handhaving.

Alex Schalk (Servette, Zwitserland)
In Zwitserland was het tijdens St. Gallen – Servette al na twee minuten raak. Alex Schalk stond bij de uitploeg in de basis en wist al heel vroeg in de wedstrijd op een uitstekende manier het net te vinden. Helaas voor de spits resulteerde de goede start niet in een goede afloop. Zijn ploeg verloor uiteindelijk met maar liefst 5-1.