Nieuws Algemeen

Uitgevlogen Eagles (afl. 194): Turkse toppers

In de rubriek Uitgevlogen Eagles lichten we aan het begin van elke week enkele oud-Eagles uit die hun vleugels hebben uitgeslagen en nu elders in de wereld actief zijn. Van de voetbalvelden in Azië tot in Amerika volgen we hun prestaties van de afgelopen week

Deniz Türüç (Istanbul Basaksehir, Turkije)
Inmiddels is Deniz Türüç bezig aan zijn tweede seizoen bij Istanbul Basaksehir, de ploeg die een aantal jaar geleden nog kampioen werd van Turkije. Een dergelijke prestatie zit er dit jaar niet in, al komt dat vooral door de beroerde seizoenstart die de ploeg doormaakte. De laatste maanden gaat het crescendo met Basaksehir, mede door het goede spel van Türüç. De middenvelder was in de uitwedstrijd tegen Sivasspor weer belangrijk voor zijn ploeg met een fantastische uithaal vanaf randje-zestien. Basaksehir won uiteindelijk met 0-2 en staat inmiddels weer knap vierde in de Süper Lig.

Halil Çolak (Balikesirspor, Turkije)
Iets verderop in Turkije, in Balikesir, speelt Halil Çolak. In de zogeheten 1. Lig, het tweede niveau van Turkije, speelt de aanvaller bij Balikesirspor en maakt met zijn team een (we kunnen er niets anders van maken) erbarmelijk seizoen door. Met 11 punten uit 29 wedstrijden is degradatie al een tijdje onafwendbaar, maar dat weerhoudt Çolak er niet van om af en toe een balletje de kruising in te schieten. Het afgelopen weekend was Adanaspor het slachtoffer, maar het mocht vanzelfsprekend niet baten. Ook deze wedstrijd werd verloren: dit keer met 3-1.

Eloy Room (Columbus Crew, Verenigde Staten)
Over het prachtige leven van Eloy Room in de Verenigde Staten is al veel geschreven. Terecht ook: met een kampioenschap en een vaste plek onder de lat bij Columbus Crew heeft de doelman het prima voor elkaar. Dit weekend ging het helaas even mis in de wedstrijd tegen Philadelphia Union: Room sloeg een volstrekt vangbare voorzet zomaar in zijn doel. De rest van de wedstrijd speelde de keeper uitstekend, maar het leverde niets op. Het bleef bij 1-0.

Henrik Ojamaa (FC Flora, Estland)
We maken een uitstapje naar Estland, waar de competitie begin dit kalenderjaar is begonnen. Zo ook voor het FC Flora van Henrik Ojamaa, die bezig is aan zijn tweede seizoen bij de club. Hij maakte tot dusver al één competitiedoelpunt en afgelopen week kwam daar eentje bij. En hoe?! In de wedstrijd tegen Kuressaare belandde een schitterend afstandsschot prachtig in de verre kruising. Het was het laatste doelpunt in de 0-3 overwinning.

Henri Anier (Muangthong FC, Thailand)
Van de ene Estse avonturier naar de andere: Henri Anier is na een weinig succesvol interlandweekend weer terug in zijn woonplaats Muang Thong Thani, waar hij speelt voor de gelijknamige FC. Want het maakt de spits niet zoveel uit waar op de wereld hij voetbalt, scoren doet hij toch wel (behalve in Deventer…). Tegen het altijd lastige Samut Prakan City prikte Anier weer eens twee keer, en wederom zijn het twee prima spitsengoaltjes!

Joop Gall (PSM Makassar, Indonesië)
Iets verderop in Azië nam Joop Gall een half jaar geleden PSM Makassar onder handen, een Indonesische ploeg waar de afgelopen jaren wel meerdere Nederlandse trainers het geprobeerd hebben. Het lukte Gall in ieder geval om Makassar te behoeden van degradatie, maar het was voor hem en de club geen reden om een nieuwe verbintenis met elkaar aan te gaan.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door PSM Makassar (@psm_makassar)

Terug naar overzicht