Uitgevlogen Eagles (afl. 196): Deniz On Fire

In de rubriek Uitgevlogen Eagles lichten we aan het begin van elke week enkele oud-Eagles uit die hun vleugels hebben uitgeslagen en nu elders in de wereld actief zijn. Van de voetbalvelden in Azië tot in Amerika volgen we hun prestaties van de afgelopen week

Deniz Türüç (Istanbul Basaksehir, Turkije)
Waar hij in de eerste seizoenshelft niet áltijd zeker was van een basisplaats, is Deniz Türüç sinds een paar maanden helemaal los. De middenvelder speelt inmiddels nagenoeg alles bij Istanbul Basaksehir, de huidige nummer 4 van Turkije, en is uitgegroeid tot ‘de grote man’. In de thuiswedstrijd tegen Hatayspor had Türüç het weer eens op zijn heupen. Met een paar schitterende acties, passes en schoten wist hij de verdediging van de tegenstander helemaal ’tureluurs’ te spelen en kon hij zijn goede wedstrijd ook nog eens bekronen met twee doelpunten, waarvan één schitterende vrije trap. Deniz heeft voor het gemak zelf maar een compilatie online gezet van de wedstrijd.

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door Deniz Türüç (@denizturucofficial)

Elvis Manu (Wisla Krakau, Polen)
Bij de ploeg van Elvis Manu gaat het allemaal wat minder; (voormalig) topclub Wisla Krakau bungelt nog steeds in de degradatiezone van de Poolse hoogste competitie. Dan helpt het niet mee dat je na één helft met 1-3 achter staat tegen het altijd lastige Wisła Płock. Ook de trainer van Wisla Krakau weet dat Manu uit het niets ‘iets’ kan creëren, dus bracht hij de aanvaller in de tweede helft. Een paar minuten later wist Manu weer eens te scoren, maar vraag niet hoe. Uiteindelijk verloor de ploeg van Manu met 3-4, door een ‘late minute-winner’ vanaf de strafschopstip.

Henri Anier (Muangthong United, Thailand)
Zeg je goals, dan zeg je al héél snel Henri Anier. Eigenlijk scoort de spits elke week, dus om hem nou constant te blijven noemen in deze rubriek wordt wat eentonig. Tóch is het noemenswaardig dat Anier waar dan ook, wanneer dan ook en hoe dan ook het net blijft vinden, overal waar hij speelt. Bangkok United was deze week het slachtoffer. Als je de manier van opbouwen ziet, waar het doelpunt van Anier uitkomt, dan valt de scoringsdrift van Anier in Thailand overigens wel wat beter te verklaren…