Speciale artikelen

Uitgevlogen Eagles (afl. 198): ‘Dreams Come True’

In de rubriek Uitgevlogen Eagles lichten we aan het begin van elke week enkele oud-Eagles uit die hun vleugels hebben uitgeslagen en nu elders in de wereld actief zijn. Van de voetbalvelden in Azië tot in Amerika volgen we hun prestaties van de afgelopen week.

Pedro Chirivella (FC Nantes, Frankrijk)
Go Ahead Eagles staat al jaren bekend als ‘cupfighter’, en maakte die reputatie dit seizoen dubbel en dwars waar door het te schoppen tot de halve finales. Pedro Chirivella schopte het nóg verder; wat heet! Met zijn FC Nantes speelde de middenvelder vorige week de bekerfinale tegen OGC Nice en uiteraard stond Chirivella in de basis. Het werd een memorabele avond, want Nantes wist met 0-1 te winnen en pakte zo de ‘Coupe de France’ voor het eerst in 22 jaar. Een schitterende prestatie voor de Franse middenmoter! ‘Dreams come true’, schrijft Pedro op zijn Instagram.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Pedro Chirivella (@pedroch68)

Jaroslav Navrátil (Kisvárda, Hongarije)
Nóg een Uitgevlogen Eagle met een topprestatie! In Hongarije beleeft Navrátil een prima seizoen bij zijn Kisvárda, waar hij met een aantal doelpunten en assists van waarde was voor zijn team. De beloning kwam afgelopen week, toen Kisvárda de competitie eindigde als de nummer 2 van Hongarije! Het is veruit de hoogste rankschikking ooit voor de ploeg, die twee decennia geleden nog moest herrijzen uit een faillissement. Navrátil speelt volgend jaar dus ‘gewoon’ Conference League!

Diego Michiels (Borneo FC, Indonesië)
Een schitterende voetballoopbaan in Indonesië zet zich voort! Diego Michiels vertrok in 2021 van Borneo FC naar Arema, maar kreeg klaarblijkelijk toch een beetje last van heimwee. Vorige week tekende Michiels namelijk weer een contract bij zijn oude liefde Borneo FC en gaat zo zijn zevende seizoen in bij de club. Succes, Diego!

Terug naar overzicht