Uitgevlogen Eagles (afl. 2): prachtinterview Teijsse, ‘geelkwartet’ Janota & Michiels

In de rubriek Uitgevlogen Eagles lichten we elke maandag vijf oud-Eagles uit die hun vleugels hebben uitgeslagen en nu elders in de wereld actief zijn. Van de voetbalvelden in Indonesië tot in Amerika volgen we hun prestaties van het afgelopen weekend.

Diego Michiels (Borneo FC, Indonesië)
Diego Michiels moest woensdag in de verloren wedstrijd tegen koploper Bhayangkara het veld vroegtijdig verlaten. Vlak nadat zijn ploeg de gelijkmaker scoorde, kreeg Michiels een gele kaart en penalty tegen vanwege hands (zie video). Hierdoor kwam Bhayangkara weer op voorsprong. Vier minuten later kreeg Michiels ook nog zijn tweede gele kaart en was de wedstrijd voor hem voorbij.

De handsbal van Michiels waaruit een strafschop wordt gegeven.

Michal Janota (Stal Mielec, Polen)
Ook Michal Janota moest zaterdag eerder naar de kleedkamer dan zijn ploeggenoten. In de blessuretijd kreeg Janota zijn tweede gele kaart. Het stond toen al 1-0 voor Odra Opole, dat dankzij de winst de koppositie op het tweede niveau van Polen heeft overgenomen. Stal Mielec zakt door het puntenverlies uit de top drie en staat nu op plek vijf.

Kenny Teijsse (SF Deltas, Amerika)
Kenny Teijsse leeft momentele zijn droom bij de San Francisco Deltas. Aan VICE gaf de linksback een schitterend interview, over onder meer Pokémon en geesten.

Quincy Promes (Spartak Moskou, Rusland)
Quincy Promes kwam dit weekend niet in actie. De nummer 10 van Spartak Moskou kampt met een kuitblessure. Zonder Promes wist Spartak niet te winnen in de Russische competitie. De thuiswedstrijd tegen hekkensluiter Anzji Machatsjkala eindigde in 2-2. Pas in de blessuretijd werd een nederlaag voorkomen, ondanks dat de ploeg vroeg in de wedstrijd uit een strafschop nog wel op voorsprong kwam.

In de beker doet Spartak betere zaken. De regerend kampioen bereikte afgelopen woensdag de achtste finale dankzij winst op Kuban Krasnodar. Promes scoorde zowel in de eerste als tweede helft en bepaalde daarmee de eindstand op 0-2.

De 0-1 van Quincy Promes.

Jerry van Ewijk (Orange County, Amerika)
Jerry van Ewijk kwam in tegenstelling tot vorige week niet aan scoren. Tegen koploper Real Monarchs werden de punten zaterdag na een doelpuntloos duel verdeeld. Met nog vier wedstrijden te gaan, wacht volgend weekend Colorada Springs, dat twee punten onder Orange County staat.