Nieuws Algemeen

Uitgevlogen Eagles (afl. 200): Katachtige Held

In de rubriek Uitgevlogen Eagles lichten we aan het begin van elke week enkele oud-Eagles uit die hun vleugels hebben uitgeslagen en nu elders in de wereld actief zijn. Van de voetbalvelden in Azië tot in Amerika volgen we hun prestaties van de afgelopen week.

Eloy Room (Columbus Crew, Verenigde Staten)
Als wij Uitgevlogen Eagles uitlichten die beslissend zijn voor hun team, komen we al snel uit bij doelpuntenmakers en assistkoningen. Eloy Room liet dit weekend weer eens zien dat doelmannen minstens zo belangrijk kunnen zijn als veldspelers. Swipe op onderstaande Instagram-post naar rechts en je ziet waarom… Wat een bizárre reddingen van Room in de wedstrijd tegen Atlanta United. Katachtig.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Pantera Negra (@eloyroom)

Chris David (Jeddeloh, Duitsland)
Afgelopen winter was Chris David nog op proef bij Go Ahead Eagles, maar uiteindelijk bleek het voor beide partijen beter om niet wederom met elkaar in zee te gaan. Neemt niet weg dat de middenvelder schitterend kan voetballen, en dat liet hij dit weekend tegen het tweede elftal van FC St. Pauli zien. Het doelpunt was niet te vinden op de sociale media, dus hebben we Chris zelf maar even gevraagd de treffer op te sturen. Heerlijk goaltje, hoor!

 

Jerry van Wolfgang (Incheon Namdong, Zuid-Korea)
Een oud-teamgenoot van Chris David bij Go Ahead Eagles, Jerry van Wolfgang, wist deze week eveneens het net te vinden. Met zijn Incheon Namdong komt de middenvelder uit op het vierde niveau van Zuid-Korea en speelde dit weekend de uitwedstrijd tegen het altijd lastige Yeoju Citizen. Van Wolfgang scoorde met een prima individuele actie de tweede treffer in een wedstrijd die uiteindelijk met 0-4 werd gewonnen door Namdong.

Terug naar overzicht