Uitgevlogen Eagles (afl. 27): Ontlading voor Janota, fiasco voor Promes en Post

In de rubriek Uitgevlogen Eagles lichten we aan het begin van elke week enkele oud-Eagles uit die hun vleugels hebben uitgeslagen en nu elders in de wereld actief zijn. Van de voetbalvelden in Rusland tot in Amerika volgen we hun prestaties van het afgelopen weekend.

Michal Janota (Stal Mielec, Polen)
Michal Janota scoorde vrijdag een belangrijk doelpunt in de thuiswedstrijd tegen Odra Opole. Binnen een half uur was de thuisploeg met tien man komen te staan door een rode kaart en in de slotfase keek de ploeg nog tegen een 0-2 achterstand aan. Vijf minuten voor tijd werd uit een strafschop de aansluitingstreffer gemaakt en kreeg Stal Mielec weer hoop.

Met vijf minuten extra tijd was het billenknijpen voor het publiek in het stadion. In de vierde minuut van de blessuretijd maakte Janota de verlossende gelijkmaker en sleepte de ploeg toch nog een punt uit het vuur. Stal Mielec staat nu vijfde op het tweede niveau in Polen.

De ontlading in het stadion na de gelijkmaker van Michal Janota.

Sander Post (Tulevik, Estland)
Sander Post scoorde woensdag in de kwartfinale van de beker tegen FC Flora Tallinn II, dat op het tweede niveau in Estland speelt. Tulevik stond op dat moment met 4-2 achter. Uit een vrije trap net buiten het zestienmetergebied schoot de verdediger raak. Zijn aansluitingstreffer mocht helaas niet baten, Flora II won de wedstrijd met 7-3. In de competitie ging Tulevik zaterdag opnieuw onderuit, ditmaal tegen het eerste team van FC Flora Tallinn. Hoewel het in de rust nog 0-0 stond, ging het in de tweede helft hard en werd de wedstrijd met 0-6 verloren. Sander Post stond ook in deze wedstrijd op zijn vertrouwde stek: centraal achterin.

De goal van Sander Post in de bekerwedstrijd tegen FC Flora Tallinn II.

Quincy Promes (Spartak Moskou, Rusland)
Voor Quincy Promes en zijn ploeggenoten dreigt het seizoen te eindigen in mineur. Woensdag strandde Spartak in de halve finale van de Russische beker tegen FK Tosno, dat een-na-laatste staat in de Premjer Liga. Spartak kwam op voorsprong, maar in de slotfase scoorde Tosno de gelijkmaker. In de verlenging werd niet gescoord en dus volgden er strafschoppen. Promes benutte zijn penalty, maar de beslissende werd gemist, waardoor Spartak niet in de finale staat.

Maandag leed Spartak opnieuw een pijnlijk verlies in de competitie. In eigen huis werd met 1-3 van FC Terek Grozny verloren. Spartak staat nu derde in de Premjer Liga met nog drie wedstrijden te gaan. Ondanks de ongelukkige week voor Spartak, was er voor Promes toch nog een lichtpuntje. De aanvaller mocht de prijs voor beste voetballer van Rusland in ontvangst nemen.