In de rubriek Uitgevlogen Eagles lichten we aan het begin van elke week enkele oud-Eagles uit die hun vleugels hebben uitgeslagen en nu elders in de wereld actief zijn. Van de voetbalvelden in Rusland tot in Amerika volgen we hun prestaties van het afgelopen weekend.

Maikel Kieftenbeld (Birmingham City, Engeland)
Maikel Kieftenbeld scoorde zaterdag een weergaloos doelpunt in de vriendschappelijke wedstrijd tegen Brighton & Hove Albion. De middenvelder schoot van grote afstand raak en zette zo zijn ploeg op voorsprong. In de laatste minuut wist Brighton & Hove Albion echter nog gelijk te maken en zo eindigde het vriendschappelijke duel in 1-1. A.s. zaterdag staat voor Kieftenbeld en zijn ploeggenoten de eerste wedstrijd van het seizoen in de Engelse Championship op het programma; Birmingham speelt dan tegen Norwich City.


Maikel Kieftenbeld schiet van grote afstand raak.

Stefano Beltrame (Juventus, Italië)
Stefano Beltrame en zijn Italiaanse ploeg doen goede zaken op de International Champions Cup in de Verenigde Staten. Tijdens de eerste wedstrijd werd Bayern München met 2-0 verslagen. De wedstrijd tegen Benfica eindigde in 1-1 en daarom volgden er penalty’s. Ook Beltrame nam er één voor zijn rekening en deed wat hij moest doen: overtuigend binnenschieten. Zondag is de derde en laatste wedstrijd voor Juventus op het toernooi, de ploeg speelt dan tegen Real Madrid. Bij winst maken de Italianen goede kans om kampioen te worden, tot nu toe zijn ze één van de weinige ongeslagen teams op het toernooi.


De strafschop van Stefano Beltrame.

Quincy Promes (Spartak Moskou, Rusland)
Voor Quincy Promes en Spartak Moskou stond afgelopen zaterdag alweer de eerste wedstrijd van het seizoen op de agenda. Spartak begon het seizoen met een thuiswedstrijd tegen Gazovik Orenburg, dat sinds dit seizoen in de Premjer Liga speelt. Binnen vier minuten wist Spartak de score te openen. Het is het enige doelpunt dat Gazovik Orenburg moest incasseren. De kampioen op het tweede niveau van Rusland wist zelf niet te scoren, daarom begint Spartak het seizoen met een 1-0 overwinning.

Ondertussen wordt Quincy door de Gazzetta Dello Sport gelinkt aan AS Roma. De Romeinen zagen de transfer van Mancon op het laatste moment in rook opgaan en zouden nu zijn overgeschakeld naar Promes. De vraagprijs van een slordige 25 miljoen euro vormt nog wel een struikelblok…


De snelle openingstreffer van Spartak Moskou.