Uitgevlogen Eagles (afl. 39): Hendriks debuteert, twee hoofdrollen voor Promes

In de rubriek Uitgevlogen Eagles lichten we aan het begin van elke week enkele oud-Eagles uit die hun vleugels hebben uitgeslagen en nu elders in de wereld actief zijn. Van de voetbalvelden in Rusland tot in Amerika volgen we hun prestaties van het afgelopen weekend.

Sam Hendriks (OH Leuven, België)
Sam Hendriks maakte zaterdag zijn debuut voor OH Leuven. De aanvaller startte in de basiself. Op de eerste speeldag van het nieuwe seizoen werd er op eigen veld afgetrapt tegen Mechelen, dat vorig seizoen degradeerde uit de Belgische Pro League. Hoewel Leuven lange tijd met 1-0 voor stond, werd er twee minuten voor tijd nog gescoord door Mechelen en eindigde de wedstrijd in de Tweede Klasse in een gelijkspel.

Highlights uit de debuutwedstrijd van Sam Hendriks voor OH Leuven.

Quincy Promes (Spartak Moskou)
Quincy Promes en zijn ploeggenoten moesten woensdagavond op bezoek bij het Griekse PAOK Saloniki voor de eerste wedstrijd in de derde voorronde van de Champions League. Binnen twintig minuten leidde Spartak met 0-2, mede dankzij een doelpunt van Promes, en zag het ernaar uit dat de bezoekers de overwinning mee naar Rusland namen. Echter wist PAOK nog voor rust de rollen volledig om te draaien en ging Spartak met een 3-2 achterstand de rust in. In de tweede helft kreeg Promes de uitgelezen kans op de gelijkmaker via een strafschop. Nadat hij eerst doelwit werd van laserstralen vanuit het publiek, miste hij de penalty en eindigde de wedstrijd in 3-2 in het voordeel van de Grieken. Dinsdag wacht de return in Moskou.

De goal van Quincy Promes, waarmee hij Spartak op 2-0 voorsprong zet.

Stefano Beltrame (Juventus, Italië)
Stefano Beltrame scoorde (opnieuw) wel vanaf elf meter, voor maar liefst 72,317 toeschouwers. Vorige week benutte hij al een penalty tegen Benfica, ditmaal schoot hij raak in de Major League Soccer All-Star Game, een jaarlijkse voetbalwedstrijd met geselecteerde spelers uit de Major League Soccer tegen een internationale club. Omdat het na negentig minuten 1-1 stond, volgden er strafschoppen. Hoewel het lang spannend was, miste de MLS All-Stars hun vierde penalty, terwijl Juventus wel vijf keer raak wist te schieten. Zondag speelde Juventus tegen Real Madrid in de International Champions Cup. Beltrame kwam niet in actie, de wedstrijd ging met 3-1 verloren.

Stefano Beltrame benut zijn strafschop tegen de Major League Soccer All-Stars.

Jules Reimerink (Sportfreunde Lotte, Duitsland)
Jules Reimerink heeft een overstap gemaakt van VfL Osnabrück naar Sportfreunde Lotte. De 28-jarige aanvaller heeft voor twee jaar getekend bij de club uit Noordrijn-Westfalen en blijft daarmee in de Derde Bundesliga spelen. De eerste drie wedstrijden van het seizoen hebben Sportfreunde Leute slechts één punt opgeleverd en daarmee staat het momenteel een-na-laatste. Vorig seizoen was Reimerink goed voor zes doelpunten voor Osnabrück.