In de rubriek Uitgevlogen Eagles lichten we aan het begin van elke week enkele oud-Eagles uit die hun vleugels hebben uitgeslagen en nu elders in de wereld actief zijn. Van de voetbalvelden in Rusland tot in Amerika volgen we hun prestaties van het afgelopen weekend.

Sam Hendriks (OH Leuven, België) & Aaron Nemane (AFC Tubize, België)
Afgelopen weekend was ook het weerzien tussen Sam Hendriks en Aaron Nemane. Waar ze vorig seizoen nog teamgenoten waren, stonden ze dit weekend tegenover elkaar. Nemane begon het duel in de basis, terwijl Hendriks de wedstrijd op de bank begon. Zonder Hendriks kwam Leuven al op 3-1 voorsprong, waarna de oud-topscorer van Go Ahead Eagles in de 84e minuut mocht invallen. Hij liet zich zien, want door zijn voorbereidende actie én assist had hij een belangrijk aandeel in de 4-1, wat uiteindelijk ook de einduitslag werd.

Jop van der Linden (Sydney FC, Australië)
Noemenswaardig zijn ook de ontwikkelingen van Jop van der Linden. De oud-verdediger van Go Ahead Eagles kwam deze zomer over van AZ, en heeft zich snel aangepast aan zijn nieuwe omgeving. Sinds zijn komst heeft hij alle minuten nog gespeeld voor de koploper van Australië, en ook dit weekend mocht het resultaat er zijn. Sydney FC won overtuigend en bovendien hield Jop van der Linden de nul. Het werd 0-3.

Hiermee revancheerde Sydney FC zich voor de 2-1 nederlaag in de midweekse bekerfinale. Jop van der Linden zag oud-Spartaan Craig Goodwin twee keer scoren voor Adelaide United. Zodra de eerste vrije trap van ‘Joppie van der Linden’ erin ligt, leest u dat uiteraard in Uitgevlogen Eagles!

Quincy Promes (Sevilla, Spanje)
Quincy Promes moest het in de competitie vooralsnog doen met invalbeurten voor zijn club Sevilla, maar daar kwam dit weekend verandering in. Na basisplaatsen in de Europa League en de beker, mocht Promes dit weekend ook vanaf de start beginnen. Hij kon echter geen verschil maken. De nummer 2 van Spanje, achter koploper Barcelona, kwam niet verder dan 0-0 tegen Real Sociedad. Promes speelde 90 minuten, maar wacht nog op zijn eerste competitiegoal voor Sevilla.