In de rubriek Uitgevlogen Eagles lichten we aan het begin van elke week enkele oud-Eagles uit die hun vleugels hebben uitgeslagen en nu elders in de wereld actief zijn. Van de voetbalvelden in Rusland tot in Amerika volgen we hun prestaties van de afgelopen week.

Elvis Manu (Akhisar Belediyespor, Turkije) & Quincy Promes (Sevilla, Spanje)
In Groep J van de Europa League stond afgelopen donderdag Akhisar Belediyespor tegen Sevilla op het programma. Dat was ook een wedstrijd tussen twee oud-Eagles: Elvis Manu en Quincy Promes. Waar de wedstrijd in Spanje nog in een afgetekende 6-0 voor de Spanjaarden eindigde, wist de Turkse ploeg thuis iets meer tegenstand te bieden. Echter was dit niet genoeg, het werd 2-3 voor Promes en zijn ploeg. Beide oud-Eagles lieten zich gelden: Promes zorgde met knap voorbereidend werk voor de assist bij de 0-2 voor Sevilla. Na rust maakte Elvis Manu de aansluitingstreffer met een fraaie individuele actie.

De goal van Elvis Manu.

Maikel Kieftenbeld (Birmingham City, Engeland)
In de Championship, het tweede niveau van Engeland, kwam Maikel Kieftenbeld in actie voor Birmingham City. In een knotsgekke wedstrijd tegen Hull City werden de punten uiteindelijk eerlijk verdeeld, het eindigde in 3-3. Dit was mede door een hattrick van Che Adams, de spits van Birmingham City.
Naast voetballen liet Maikel Kieftenbeld zich nog meer zien in de media. In een groot interview in ‘Voetbal International’ liet de oud-middenvelder van Go Ahead Eagles weten nog steeds een groot zwak te hebben voor de sfeer aan onze Vetkampstraat: ‘’Wie weet dat ik daar ooit nog eens terugkeer. Het is de meest Engelse club van Nederland, qua sfeer, dus dat zou een mooi eindstation kunnen zijn.’’

Henrik Ojamaa (Miedź Legnica, Polen) & Michal Janota (Arka Gdynia, Polen)
Het lijkt wel of de Eagles over de grens elkaar opzoeken, want ook in Polen was het raak. Michal Janota kwam als winnaar uit die strijd, en droeg daar ook nog zijn steentje aan bij: hij scoorde de 0-1 in een wedstrijd die uiteindelijk eindige in een 0-4 zege voor Arka Gdynia. Ojamaa, die met zijn 27 jaar al bij zijn 13e club in zijn carrière is gestrand, kon geen potten breken en werd in de 65e minuut gewisseld. Miedź Legnica bungelt in de onderste regionen van de Ekstraklasa, de Poolse eredivisie. Janota doet het iets beter met zijn ploeg, hij staat 9e.

Mawouna Amevor (Chonburi FC, Thailand)
Tot slot van deze aflevering verwelkomen we een ‘nieuwe’ Uitgevlogen Eagle. Mawouna Amevor staat namelijk voor zijn tweede buitenlandse avontuur. Na een kort verblijf in Engeland bij Notts County (2015/2016), gaat hij nu aan de slag bij Chonburi FC in Thailand. Heel veel succes gewenst, Mawouna!