In de rubriek Uitgevlogen Eagles lichten we aan het begin van elke week enkele oud-Eagles uit die hun vleugels hebben uitgeslagen en nu elders in de wereld actief zijn. Van de voetbalvelden in Zweden tot in Amerika volgen we hun prestaties van het afgelopen weekend.

Quincy Promes (Nederlands Elftal)
Voor de derde keer op rij in deze rubriek: Quincy Promes. Het zal niemand ontgaan zijn waarom hij er deze keer in staat. Met een prachtig doelpunt zorgde de aanvaller voor de aansluitingstreffer tegen Duitsland, die uiteindelijk erg belangrijk leek te zijn. Na nog een prachtig doelpunt van Virgil van Dijk speelde Oranje met 2-2 gelijk en werd het eerste in een poule met Frankrijk en Duitsland. Het blijft toch mooi om een oud-Eagle in Oranje te zien.

Matthias Ranégie (Syrianska FC, Zweden)
Tot voor kort leek hij nog een vaste klant in deze rubriek, maar de scoringsdrift van Matthias Ranégie sloeg even op een halt. Tot afgelopen zondag, toen de ervaren Zweed met zijn Syrianska op bezoek ging bij Värnamo voor de finale van de play-offs. De winnaar van dit duel zou gaan promoveren naar de Superettan, de op één na hoogste competitie in Zweden. Nadat het eerste duel met 1-0 werd gewonnen door Syrianska, moest het uit bij Värnamo worden afgemaakt. Het was tot de laatste minuut spannend, met de 2-1 tussenstand had Värnamo nog één goal nodig om promotie af te dingen. Maar daar dacht Ranégie anders over: Hij maakte in de slotfase de gelijkmaker, en zo besliste hij het tweeluik en zorgde voor promotie voor Syrianska FC.


Bekijk de beslissende goal van Ranégie op deze link (2:25 minuut).

Glynor Plet (Alanyaspor, Turkije)
Nieuw in deze rubriek is Glynor Plet, en dat is ook niet zo gek: Hij maakt al meer dan een seizoen geen minuten bij zijn werkgever Alanyaspor en zit doorgaans zelfs niet bij de wedstrijdselectie. Hij moet het doen met een plaats in het tweede elftal, en daar liet hij zich afgelopen weekend wel weer van zijn goede kant zien. Hij scoorde twee keer in het elftal onder 21, in een wedstrijd die ze met 2-0 wonnen tegen Yeni Malatyaspor.

Het laatste woord in deze aflevering is voor Quincy Promes:

Dit bericht bekijken op Instagram

G O AL ! , all glory to god ?? ?

Een bericht gedeeld door Quincy Promes (@qpromes) op