In de rubriek Uitgevlogen Eagles lichten we aan het begin van elke week enkele oud-Eagles uit die hun vleugels hebben uitgeslagen en nu elders in de wereld actief zijn. Van de voetbalvelden in Kroatië tot in Polen volgen we hun prestaties van de afgelopen week.

Joey Suk (HNK Gorica, Kroatië)
Joey Suk is dit seizoen een avontuur aangegaan in Kroatië, bij Gorica. De middenvelder heeft een vaste basisplaats bemachtigd en wist afgelopen weekend zelfs te scoren voor zijn ploeg. Hij scoorde vroeg in de wedstrijd de 1-0. Helaas mocht Suks goal niet baten. Gorica verloor uiteindelijk met 1-2 van NK Osjiek, waardoor het nog steeds vijfde staat op het hoogste niveau van Kroatië.

Elvis Manu (Akhisar Belediyespor, Turkije)
Elvis Manu liet zich, niet voor het eerst dit seizoen, gelden voor zijn club. Tegen het Fenerbahçe van Erwin Koeman scoorde Manu de tweede goal in de wedstrijd die uiteindelijk afgetekend met 3-0 werd gewonnen door Akhisar Belediyespor. Door de overwinning verlaat Manu met zijn ploeg de degradatiezone, waar Fenerbahçe in haar rampseizoen nu juist wél in is beland.

Quincy Promes (Sevilla, Spanje)
Ditmaal geen goal voor Promes, maar wel een andere bijzondere rol. Waar hij de laatste jaren vaak als spits werd gebruikt, stond hij in de wedstrijd tegen Valencia ineens rechtervleugelverdediger in een vijfmansverdediging. Dit deed hij naar behoren; hij maakte de ene rush na de andere en had een groot aandeel in verdedigend- en aanvallend opzicht. Echter, waar Sevilla de hele wedstrijd de betere van het spel had, werd er in de laatste minuut gelijkgemaakt door Valencia. Door het goede spel van Promes is het niet ondenkbaar dat hij deze positie gaat behouden bij zijn club.