In de rubriek Uitgevlogen Eagles lichten we aan het begin van elke week enkele oud-Eagles uit die hun vleugels hebben uitgeslagen en nu elders in de wereld actief zijn. Van de voetbalvelden in Cyprus tot in Noorwegen volgen we hun prestaties van de afgelopen week.

Xander Houtkoop (Hamarkameratene, Noorwegen)
In september ging Xander Houtkoop het avontuur aan bij Hamarkameratene, Noorwegen, die uitkomt op het tweede niveau. Hoewel het op sportief vlak nog niet altijd even goed gaat bij zijn club, heeft hij privé wel wat te vieren. Xander is 18 december namelijk vader geworden van zijn zoon Bram Lucas Houtkoop. Wij feliciteren Xander van harte!

Maikel Kieftenbeld (Birmingham City, Engeland)
Terwijl nagenoeg alle uitgevlogen Eagles genoten van hun vakantie en hier en daar een oefenduel speelden, mocht Maikel Kieftenbeld de hele winter doorvoetballen ‘voor het echie’ met zijn Birmingham City. Dit deden hij en zijn club wisselvallig: De laatste 6 wedstrijden resulteerden in 2 overwinningen, 2 gelijke spelen en 2 nederlagen, waarvan één tegen Premier Leagueclub West Ham United voor de FA Cup. De 28-jarige middenvelder kan week in week uit rekenen op een basisplek en staat met zijn ploeg inmiddels achtste, waar de zesde plaats recht geeft op play-offs voor promotie naar de Premier League.

Deze maand speelde Kieftenbeld alweer zijn 150e officiële wedstrijd voor Birmingham City. Reden voor zijn club om in een fraaie video terug te blikken:

Jarchinio Antonia (AEL Limassol, Cyprus)
Een mooie transfer voor Jarchinio Antonia. De snelle buitenspeler is verkast van Omonia Nicosia naar AEL Limassol. Dit is de nummer 2 van het hoogste niveau in Cyprus, met 1 punt achterstand op koploper APOEL Nicosia. Antonia maakte ook meteen zijn debuut. In de tweede helft kwam hij op het veld en had zo een aandeel in de 1-3 winst Arki Oroklini. Volgende week staat de topper op het programma, dan speelt AEL Limassol thuis tegen APOEL Nicosia.