Uitgevlogen Eagles (afl. 60): Antonia en Suk scoren, Türüç haalt opgelucht adem

In de rubriek Uitgevlogen Eagles lichten we aan het begin van elke week enkele oud-Eagles uit die hun vleugels hebben uitgeslagen en nu elders in de wereld actief zijn. Van de voetbalvelden op Cyprus tot in Kroatië volgen we hun prestaties van de afgelopen week.

Jarchinio Antonia (AEL Limassol, Cyprus)
In Cyprus heeft Jarchinio Antonia helemaal zijn draai gevonden. Hij heeft een vaste basisplaats weten te bemachtigen, is dreigend op de vleugels en scoorde dit weekend bovendien een hele belangrijke goal. In een doelpuntrijke wedstrijd tegen Nea Salamis maakte Antonia de winnende goal: 3-2. Hij zette de aanval zelf op rond de middellijn, kreeg de bal terug in de zestien en rondde het beheerst af. AEL Limassol staat twee punten achter op de koploper van Cyprus, Apollon.

Joey Suk (Gorica, Kroatië)
In Deventer had Suk altijd al een neusje voor de goal en in Kroatië is dat niet minder geworden. Voor zijn ploeg Gorica maakte hij dit weekend de 2-2 in de slotfase van een wedstrijd die Gorica eigenlijk had moeten winnen. De ploeg van Suk speelde tegen Inter Zaprešić 70 minuten lang met een man meer, maar wist hier dus pas heel laat van te profiteren. Voor Suk is het zijn derde doelpunt van het seizoen voor de nummer 5 van Kroatië.

Deniz Türüç (Kayserispor, Turkije)
Voor Deniz Türüç was het ook een mooi weekend; Kayserispor won immers met 2-1 van Göztepe en bleef zo voor de tiende competitiewedstrijd op rij ongeslagen. Türüç had een belangrijk aandeel in deze wedstrijd. Hij verzorgde een prachtige assist op Nederlander Tjaronn Chery, maar kopte in de 83e minuut onfortuinlijk de 1-1 in eigen doel. Toen in de 88e minuut tóch de 2-1 voor Kayserispor viel, kon Deniz opgelucht ademhalen.

Video start bij assist; eigen doelpunt op 2:11.