In de rubriek Uitgevlogen Eagles lichten we aan het begin van elke week enkele oud-Eagles uit die hun vleugels hebben uitgeslagen en nu elders in de wereld actief zijn. Van de voetbalvelden in Israël tot in Zwitserland volgen we hun prestaties van de afgelopen week.

Alex Schalk (Servette, Zwitserland)
Terug van weggeweest in deze rubriek: Alex Schalk. De spits scoorde nog niet zo lang geleden de ene na de andere belangrijke goal, maar er kwam wat zand in de motor. Tot dit weekend, toen zijn club Servette FC moest opdraven tegen Winterthur, de nummer 4 van de competitie. Schalk maakte de belangrijke 1-1, in een wedstrijd die met 5-2 werd gewonnen door Servette. Even later verzorgde Schalk ook nog een assist.

Servette gaat stevig aan kop met maar liefst 10 punten verschil met de nummer 2. Het lijkt een kwestie van tijd voordat Schalk en zijn ploeg de promotie naar de Super League, de hoogste Zwitserse divisie, zeker stellen.

Nigel Hasselbaink (Hapoel Beer Sheva, Israël)
Het is alweer bijna negen jaar geleden dat Nigel Hasselbaink in actie kwam voor Go Ahead Eagles. Na avonturen in Schotland, Griekenland en Nederland (Excelsior) voetbalt hij al een paar jaar in Israël. In de wedstrijd tegen Hapoel Hadera moest hij aanvankelijk op de bank beginnen, maar bewees het ongelijk van zijn trainer in de tweede helft. Toen hij het veld betrad, stond zijn ploeg nog met 1-0 achter. Binnen 20 minuten draaiden Hasselbaink en zijn ploeg de wedstrijd volledig om. Het werd 1-4 voor de nummer twee van de Israëlische competitie, mede door twee goals van Nigel Hasselbaink.

Rick Ketting (IFK Mariehamn, Finland)
Voor Rick Ketting (en Robin Buwalda) stond er weer een belangrijk potje op het programma: de kwartfinale van de beker van Finland. In aanloop naar die wedstrijd werd Rick Ketting geïnterviewd door het clubkanaal over zijn achtergrond in Nederland en over de bekerpot. “If we bring the right energy, and we win our duels, we can play our own game”, waren de woorden van de prima Engels sprekende Rick Ketting.

Hij voegde daad bij het woord, want IFK Mariehamn, met Ketting en Buwalda in de basis, won de kwartfinale van FC Lahti met 3-1 en is door naar de laatste vier. De bekerwinnaar is gekwalificeerd tot de voorrondes van de Europa League.