Uitgevlogen Eagles (afl. 71): Oud-Eagles scoren er op los, babynieuws uit Turkije

In de rubriek Uitgevlogen Eagles lichten we aan het begin van elke week enkele oud-Eagles uit die hun vleugels hebben uitgeslagen en nu elders in de wereld actief zijn. Van de voetbalvelden in Australië tot in Oostenrijk volgen we hun prestaties van de afgelopen week.

Marcel Ritzmaier (AC Wolfsberger, Oostenrijk)
Waar Ritzmaier in Deventer nog vaak als linksback zijn minuten maakte, staat hij in Oostenrijk weer op zijn oude plekje: op het middenveld. Bij AC Wolfsberger staat de Oostenrijker nagenoeg elke wedstrijd basis, maar het was nog wachten op zijn eerste doelpunt. Die kwam er dit weekend wel, en dat tegen koploper Red Bull Salzburg. Bij een 1-1 stand kreeg Ritzmaier de bal voor zijn voeten op de rand van de 16 en schoot hem knap binnen. Het bleek de winnende goal, het werd 2-1. Hierdoor is Wolfsberger geklommen naar de knappe derde plaats.

Jop van der Linden (Sydney FC, Australië)
Het seizoen begon voor Van der Linden goed in Australië. Hij was een vaste waarde centraal in de verdediging van Sydney FC, totdat hij op 15 december geblesseerd uitviel met een hamstringblessure. Het duurde meer dan vier maanden voor Jop om te revalideren, maar dit weekend stond hij er voor de eerste keer sinds zijn blessure weer, tegen Newcastle Jets. In de 73e minuut mocht Van der Linden invallen, al was dit wel bij een 2-0 achterstand. Van der Linden en zijn team konden de achterstand niet ombuigen, het bleef 2-0 en zo deed Sydney FC slechte zaken voor de titelstrijd. Het staat nu acht punten achter op koploper Perth Glory.

Jerry van Wolfgang (Orange County, Verenigde Staten)
Hij is sinds de winter weer terug op zijn oude nest, Jerry van Wolfgang (voorheen Van Ewijk). De aanvaller speelde in 2017 al een jaar bij Orange County, maar kwam daarna een seizoen uit voor Reno 1868. Beide teams komen uit op het tweede niveau in de Verenigde Staten. Bij Orange County wordt hij vaak gebruikt als buitenspeler, maar had nog geen goal te pakken. In de wedstrijd tegen Fresno FC was het wel raak, en dat al in de 4e minuut. Een vrije trap van Van Wolfgang werd door niemand aangeraakt, en viel plotseling in de verre hoek. De wedstrijd eindigde uiteindelijk in 2-2, nadat Orange County elf minuten voor tijd nog met 0-2 voor stond.

Quincy Promes (Sevilla, Spanje)
Quincy Promes is uitgegroeid tot een multifunctionele speler in Spanje. Hij kan als buitenspeler, spits en links- en rechtsback uit de voeten. In de wedstrijd tegen Rayo Vallecano stond de oud-Eagle linksback, maar liet hij zien nog steeds over aanvallende kwaliteiten te beschikken. Na zelf de aanval te hebben opgezet, schoot Promes aan het begin van de 2e helft de eerste goal van de wedstrijd tegen de touwen. Het bleek het begin van een doelpuntenfestijn. Sevilla scoorde in de resterende 35 minuten nog vier keer; het werd 5-0.