In de rubriek Uitgevlogen Eagles lichten we aan het begin van elke week enkele oud-Eagles uit die hun vleugels hebben uitgeslagen en nu elders in de wereld actief zijn. Van de voetbalvelden in Zuid-Afrika tot in Zwitserland volgen we hun prestaties van de afgelopen week.

Alex Schalk (Servette FC, Zwitserland)
Terwijl we hier nog volop in de race zijn voor promotie, heeft Alex Schalk met zijn Servette FC al het goede voorbeeld gegeven. Het zat er al een tijdje aan te komen, maar de wedstrijd tegen Lausanne Sport werd met 3-1 gewonnen waardoor het kampioenschap op het tweede niveau van Zwitserland een feit is! Alex Schalk deed niet mee in de kampioenswedstrijd; hij was geblesseerd. Wel had hij een belangrijk aandeel in de titel met negen goals.

Brem Soumaoro (Livorno, Italië)
Hij kwam nog niet eerder voor in deze rubriek, en zo gek is dat ook niet. Soumaoro kwam dit weekend voor de derde keer in actie voor zijn club Livorno, dat uitkomt in de Serie B (tweede niveau van Italië). Maar het was geen onbelangrijke wedstrijd, want de club speelde zich op de laatste dag veilig in de strijd tegen degradatie. Livorno speelde gelijk met 1-1 bij Calcio Padova, waardoor het twee punten boven de degradatiestreep eindigde.

Soumaoro speelt overigens in Livorno samen met deze legende die onder meer uitkwam voor West Ham United, Fiorentina en de Italiaanse ploeg (zeventien keer). Herken jij hem?



Stephan Andersen (FC Kopenhagen, Denemarken)
Het weekend begon zo mooi voor Stephan Andersen. Hij begon bij Kopenhagen weer eens in de basis tegen FC Midtjylland. Dit terwijl hij vaak genoegen moet nemen met een plek op de bank. Echter viel hij al in de 26e minuut uit met een zware blessure. Inmiddels is Andersen geopereerd en hoopt hij binnen een half jaar weer terug te zijn op het veld. Dat terwijl zijn contract over een half jaar afloopt bij FC Kopenhagen, en hij van plan was tegen die tijd te stoppen. Het is te hopen dat Andersen zijn laatste wedstrijd in het betaalde voetbal nog niet heeft gespeeld.

Kari Arkivuo (BK Häcken, Zweden)
Het is alweer zeven maanden geleden dat Kari Arkivuo zijn laatste minuten maakte voor BK Häcken, maar afgelopen weekend was het eindelijk weer zover. Na een zware blessure stond de oud-Eagle weer in de basis in de wedstrijd tegen Östersunds FK. Het werd 1-1. De 35-jarige Fin speelt al jaren als linksback bij de Zweede club, die derde staat op het hoogste niveau van Zweden.