In de rubriek Uitgevlogen Eagles lichten we aan het begin van elke week enkele oud-Eagles uit die hun vleugels hebben uitgeslagen en nu elders in de wereld actief zijn. Van de voetbalvelden in Turkije tot in Oostenrijk volgen we hun prestaties van de afgelopen week.

Halil Çolak (Balıkesirspor, Turkije)

Afgelopen seizoen was niet het seizoen van Halil Çolak. De aanvaller kon niet meer op een basisplaats rekenen bij zijn toenmalige ploeg Istanbulspor, waar hij dan ook vertrok deze zomer. Hij verkaste naar Balıkesirspor, eveneens uitkomend op het tweede niveau van Turkije. Afgelopen weekend had hij de kans om revanche te nemen op zijn oude werkgever; hij speelde namelijk uit tegen Istanbulspor. Die wraak kwam er, en hoe? Met een prachtig afstandsschot stuurde hij de bal de kruising in, en zorgde daarmee voor de 0-2. Çolak werd in de tweede helft gewisseld en zag vanaf de bank hoe zijn ploeg de voorsprong weggaf. Het werd 2-2.

Tekst gaat verder onder video.

Marcel Ritzmaier (Wolfsberger AC, Oostenrijk)

Het was een droomweek voor Ritzmaier en zijn Oostenrijkse club. Wolfsberger speelde haar eerste Europa League-wedstrijd sinds 2015 en zorgde voor een enorme stunt. Het won niet alleen bij Borussia Mönchengladbach, maar deed dat ook met de overweldigende uitslag van 0-4! Voor rust stond het al 0-3 voor de Oostenrijkers; Ritzmaier tekende de 0-3 aan. Ondanks de schokkerige beelden, valt goed te zien dat zijn schot eerst gestopt werd, waarna hij fraai de 0-3 binnen stift. Waar gaat dit Europese avontuur eindigen voor de huidige nummer twee van de Oostenrijkse Bundesliga?

Tekst gaat verder onder video.

Jules Reimerink (Sportfreunde Lotte, Duitsland)

Deze speler zien we niet meer zo vaak voorbij komen in deze rubriek, maar Jules Reimerink is zeker nog een Uitgevlogen Eagle. De rechtsbuiten is geen vaste waarde bij Sportfreunde Lotte, uitkomend in Regionalliga West in Duitsland. Ook dit weekend tegen SV Lippstadt 08 moest hij genoegen nemen met een rol als reserve. Hij viel laat in, toen Lotte al met 3-0 voor stond. Reimerink liet onmiddellijk zien nog steeds van waarde te kunnen zijn voor zijn ploeg, want hij bepaalde de eindstand op 4-0. Helaas zijn er geen beelden van deze goal te vinden.

Tekst gaat verder onder foto.

Alex Schalk (Servette, Zwitserland)

Wie helaas ook niet meer kan rekenen op een basisplaats, is Alex Schalk. Sinds de promotie van Servette, waar hij een heel belangrijk aandeel in had, moest hij vijf van de zes wedstrijden beginnen op de bank. Toch kwam hij in elk van deze wedstrijden als invaller in de ploeg, zo ook uit tegen St. Gallen dit weekend. Schalk maakte in deze invalbeurt zijn tweede goal van het seizoen, maar kon een nederlaag niet voorkomen. Servette staat verdienstelijk 5e (van de 10) in de Super League in Zwitserland.


Bekijk de video hier.