In de rubriek Uitgevlogen Eagles lichten we aan het begin van elke week enkele oud-Eagles uit die hun vleugels hebben uitgeslagen en nu elders in de wereld actief zijn. Van de voetbalvelden in Rusland tot in Amerika volgen we hun prestaties van de afgelopen week.

Eloy Room (Columbus Crew, Verenigde Staten)

Interlandperiodes zijn meestal rustige weken omtrent de Uitgevlogen Eagles, maar toch hebben we er een paar internationals tussen zitten. In tegenstelling tot Deniz Türüç en Henrik Ojamaa, die beide weinig of geen minuten kregen dit weekend, is Eloy Room wel een vaste waarde bij zijn nationale ploeg. Met Curaçao doet hij het bovendien uitstekend. In Divisie A van de Nations League van Noord-Amerika zijn ze nog ongeslagen met vijf punten uit drie wedstrijden en incasseerde Room pas één tegentreffer. Tegen Costa Rica hield hij dit weekend weer zijn doel schoon, het werd 0-0. Over een maand kan Curaçao het thuis afmaken tegen Costa Rica. Bij winst zijn ze namelijk gekwalificeerd voor de halve finales van de Nations League waar ze mogelijk kunnen stuiten op grootmachten als de Verenigde Staten, Mexico en Honduras.

Stephan Andersen (FC Kopenhagen, Denemarken)

Ruim vijf maanden geleden liep de 38-jarige Stephan Andersen een achillespeesblessure op, waarna er getwijfeld werd of de sluitpost ooit nog op het voetbalveld zou staan. Andersen besloot echter niet op te geven en heeft zich gestort op zijn revalidatie. Vandaag kwam een positief bericht uit Kopenhagen; hij staat weer op het trainingsveld! Een mooie beloning voor het doorzettingsvermogen van de ervaren keeper, die op zijn ‘oude dag’ nog steeds denkt van waarde te kunnen zijn voor elke ploeg. Toch vertelde zijn zaakwaarnemer onlangs dat zijn contract bij FC Kopenhagen naar alle waarschijnlijkheid niet wordt verlengd.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Because I can 💪🏼 @fc_kobenhavn #training #soccer #football #fck #backonthepitch #recovered #save #goalkeeper

Een bericht gedeeld door Stephan Andersen (@andersenno.1) op

Kari Arkivuo (BK Häcken, Zweden)

We gaan van de ene ervaren en geblesseerde Scandinaviër naar de andere. Ook de 36-jarige Kari Arkivuo kampt al sinds juli met blessures, terwijl hij daarvoor altijd een vaste waarde was op de linksbackpositie bij Häcken. Vorige week werd duidelijk dat 2019 het laatste jaar zal zijn dat Arkivuo in Zweden voetbalt. Aan het eind van het seizoen zal de speler, die 44 wedstrijden in het rood-geel speelde, vertrekken naar zijn geboorteland Finland. Daar gaat hij waarschijnlijk spelen in de Veikkausliiga, waar Rick Ketting en Robin Buwalda zijn tegenstanders, of zelfs medespelers, kunnen gaan worden.