In de rubriek Uitgevlogen Eagles lichten we aan het begin van elke week enkele oud-Eagles uit die hun vleugels hebben uitgeslagen en nu elders in de wereld actief zijn. Van de voetbalvelden in Rusland tot in Amerika volgen we hun prestaties van de afgelopen week.

Joey Suk (HNK Gorica, Kroatië)

Het was weer een hele bijzondere week in Kroatië voor Joey Suk. Er stonden twee wedstrijden tegen Hajduk Split op het programma voor de geboren Deventenaar, die wekelijks in de basis staat bij Gorica. Woensdag vond het bekeraffiche tussen de beide ploegen plaats, zaterdag de competitiewedstrijd. Joey Suk kroonde zich woensdag tot man van de wedstrijd, door in de 85e minuut de 2-0 in de verre kruising te punteren. Door de goal van Hajduk in de 89e minuut bleek de goal van Suk goud waard. Mede door de matchwinner zorgde Gorica voor een verrassing, door het veel sterker geachte Hajduk Split uit te schakelen.

Drie dagen later was de herkansing. Voor Hajduk Split, de nummer twee van de competitie, een kans om zich te revancheren; voor Gorica de kans om het kunstje te herhalen. Dat laatste werd het geval, en bijna op identieke wijze. Was het woensdag nog de 85e minuut, nu werkte Suk in de 86e minuut de winnende 2-1 tegen de touwen. Met een mooie snoekduik verschalkte hij de keeper van Hajduk waardoor Gorica ook in de competitie goede zaken deed. Het staat namelijk nog maar twee punten achter op de nummer drie, wat Europees voetbal betekent. Als passende afsluiter van zijn bijzondere week pakte Suk in de slotfase nog zijn tweede gele kaart, maar dat mocht de pret niet drukken.

Deniz Türüç (Fenerbahçe, Turkije)

We hebben Deniz Türüç nog niet vaak in deze rubriek gezien dit seizoen, hij speelt immers lang niet alles bij Fenerbahçe. Dat is ook niet zo gek, gezien de overstap van degradatiekandidaat Kayserispor naar misschien wel de grootste club van Turkije. In de beker mocht hij vorige week wel opdraven tegen Tarsus, dat uitkomt op het derde niveau van Turkije. Mede door een, niet al te moeilijke, goal van Türüç won de ploeg uit Istanboel met 1-3. Een paar dagen later speelde Türüç als invaller tegen zijn oude werkgever Kayserispor, maar had hij van het weerzien toch iets anders voorgesteld. Hij verloor met 1-0, waardoor Kayserispor zijn eerste competitieduel in tien wedstrijden won.

Pedro Chirivella (Liverpool, Engeland)

Hij speelde maar een kwartiertje, maar toch was Pedro Chirivella getuige van de meest krankzinnige wedstrijd op de Europese velden van de afgelopen week. Hij mocht invallen in de League Cup wedstrijd tegen Arsenal bij een 4-5 stand. In de allerlaatste seconde zorgde Divock Origi voor de 5-5, onder toeziend oog van Chirivella, die op de rand van het stafschopgebied stond toe te kijken. Na penalty’s wist Liverpool de wedstrijd ook nog over de streep te trekken. Helaas voor Chirivella stond hij niet hoog op het penaltylijstje van Klopp waardoor hij in de serie geen rol van betekenis kon spelen op Anfield.