In de rubriek Uitgevlogen Eagles lichten we aan het begin van elke week enkele oud-Eagles uit die hun vleugels hebben uitgeslagen en nu elders in de wereld actief zijn. Van de voetbalvelden in Rusland tot in Amerika volgen we hun prestaties van de afgelopen week.

Pedro Chirivella (Liverpool, Engeland)

Hij maakt vooral zijn minuten bij het beloftenteam van Liverpool, maar Pedro Chirivella mag met bekerwedstrijden vaak opdraven voor het eerste team. Zo ook in de League Cup-wedstrijd tegen Aston Villa. Door de afwezigheid van Jordan Henderson, die aanvankelijk mee zou doen, werd Chirivella prompt uitgekozen tot aanvoerder van het eerste van Liverpool. Daarmee is hij de op twee na jongste aanvoerder ooit in het shirt van Liverpool, net iets achter legende Steven Gerrard. Een mooi en illuster rijtje om in te staan!

Ook al verloor Liverpool de wedstrijd met 5-0 tegen Aston Villa, Chirivella liet zich wel van zijn beste kant zien. Een actie als deze laat zien dat de middenvelder over buitengewone kwaliteiten beschikt. Reacties op Twitter bevestigen dat; ‘’Pedro Chirivella was pure class’’, ‘’Pedro Chirivella is actually really impressive’’ & ‘’Chirivella was my man of the match’’.

Aaron Nemane (Torquay United, Engeland)

Nog een speler uit de categorie ‘’Wat is er eigenlijk met hem gebeurd?’’. Aaron Nemane was vorig seizoen uitgeleend aan Tubize in België en kwam deze zomer terug naar Manchester City waarvan hij eigendom is. Na maanden zonder speeltijd gaat de kleine buitenspeler het proberen bij Torquay United, dat uitkomt in de National League, het vijfde niveau van de Engelse voetbalpiramide. De club heeft de ambitie om te promoveren, maar verloor de laatste zes competitieduels. Hopelijk laat Nemane bij Torquay dan wel net iets meer zien van zijn voetbalkwaliteiten dan in zijn Deventer periode, want anders wordt het nog een zware opgave om te promoveren…

Stephan Andersen (FC Kopenhagen, Denemarken)

Een paar weken geleden meldden we al dat Stephan Andersen zich (op zijn 38e!) terug heeft geknokt van een zware blessure. Mede door zijn blessure heeft FC Kopenhagen ingegrepen door een extra keeper te halen, waardoor Andersen derde keuze is geworden binnen de selectie. De nog altijd gretige Andersen neemt daar geen genoegen mee en de trainer van FC Kopenhagen heeft na afgelopen wedstrijd duidelijk gemaakt dat de kans groot is dat Andersen in de winter vertrekt. Het is afwachten waar de betrouwbare sluitpost zijn prachtige carrière af gaat sluiten.