Nieuws Algemeen

Uitgevlogen Eagles (afl. 98): Beauty’s

In de rubriek Uitgevlogen Eagles lichten we aan het begin van elke week enkele oud-Eagles uit die hun vleugels hebben uitgeslagen en nu elders in de wereld actief zijn. Van de voetbalvelden in Rusland tot in Amerika volgen we hun prestaties van de afgelopen week.

Elvio van Overbeek (Glentoran, Noord-Ierland)

Glentoran is aan een goede reeks bezig. Het team van Elvio van Overbeek klimt steeds verder op de ranglijst en moest op ‘Boxing Day’ tegen Linfield, de toenmalige koploper. Van supporters en teamgenoten had Van Overbeek al meegekregen dat dit de belangrijkste pot was van het jaar, zo vertelt hij in onderstaand interview. Hoe lekker is het dan als je in je eerste seizoen na zeven minuten de openingsgoal maakt op Boxing Day?! Dat het een goal achter het standbeen was, maakt het doelpunt extra bijzonder. Uiteindelijk liep Glentoran uit naar 3-0. Twee dagen later won Glentoran weer, nu met 2-0 van Ballymena. Het staat daardoor nog maar drie punten achter op de koploper in Noord-Ierland: Cliftonville.

Deniz Türüç (Fenerbahçe, Turkije)

Wat is hij toch lekker bezig de laatste tijd! Deniz Türüç staat niet alleen week op week in de basis, hij scoort er ook nog eens lustig op los bij Fenerbahçe. In de wedstrijd tegen Rizespor stond hij weer aan de aftrap en schoot na dertien minuten werkelijk prachtig raak. De wedstrijd eindigde in 1-2 voor de ploeg van Türüç en het staat daarmee vierde in de Süperlig. Met het EK in het vooruitzicht is het zeer gunstig te noemen dat de middenvelder zich zo manifesteert de laatste tijd.

Daniel Crowley (Birmingham City, Engeland)

Hij verliet het veld in de 63e minuut toen het net 2-2 was geworden tegen koploper Leeds United. In een sportief zwaar seizoen zou een gelijkspel een mooie opsteker zijn geweest voor Birmingham City. Het is zuur voor Crowley dat hij gewisseld werd, maar hij heeft wel kunnen genieten van een bizarre wedstrijd. Leeds United scoorde de 2-3 iets na de wissel van Crowley en daar leek het ook lang bij te blijven. Een waar doelpuntenfestijn volgde, met een voor ons wel heel confronterende uitslag…

Nigel Hasselbaink (Hapoel Beer Sheva, Israël)

Tot slot nog een doelpuntenmaker in Israël. Nigel Hasselbaink scoorde met Hapoel Beer Sheva de winnende tegen Ashdod in de 88e minuut. De snelle spits heeft er inmiddels al zeven in liggen dit seizoen en staat daarmee derde op de topscorerslijst van Israël, terwijl Hapoel Beer Sheva zich het hele seizoen al in de subtop van de competitie bevindt. Spijtig genoeg zijn er vanaf dit seizoen geen beelden meer beschikbaar van doelpunten en hoogtepunten uit de Israëlische competitie, dus moeten we het met foto’s van een juichende Hasselbaink doen.

Dit bericht bekijken op Instagram

התקציר, אשדוד. ס.מ את 1:2 וניצחה מהפך השלימה שבע באר: אדירה דרמה בתום 1ספורט באתר 😱🔥