Nieuws Algemeen

Unieke regenton voor supporters: van de regen… in de club!

Morgen (17 april) start een bijzondere actie. Supporters van Go Ahead Eagles kunnen vanaf die dag bij Intratuin Deventer met maar liefst zeventig euro korting een exclusieve regenton met het Eagles-logo kopen. Bij de aankoop ontvangen ze ook twee gratis wedstrijdtickets en een kortingsbon voor planten.

De flinke korting op de Eagles-regenton is mogelijk door een unieke samenwerking tussen Go Ahead Eagles, gemeente Deventer, Waterschap Drents Overijsselse Delta en Intratuin Deventer. Supporters dienen er wel snel bij zijn, want de oplage is beperkt.

Tekst gaat verder onder video.


(Video: Rocketboys)

Go Ahead neemt (kli)maatregelen

Go Ahead Eagles past zich al jaren aan aan het veranderende klimaat. De club voert het schone regenwater niet meer af via het riool, maar laat het regenwater van de daken en de parkeerplaats in de grond zakken. Algemeen directeur Jan Willem van Dop: “De Go Ahead Eagles Regenton dient een goed doel. Daarom geeft de club per regenton ook een tegoedbon voor twee wedstrijdtickets. Daarmee kun je met twee personen gratis naar een geselecteerde wedstrijd van Go Ahead Eagles.”

Doe jij ook mee?

We hebben steeds vaker te maken met hoosbuien, droogte en hitte. Door de Eagles-regenton aan te sluiten, help je mee om bij een plensbui overbelasting van het riool te voorkomen en heb je water voor je planten bij droog weer. Het aansluiten van de regenton helpt om te gaan met de klimaatveranderingen.

Tekst gaat verder onder foto.


(Foto: Rocketboys)

Unieke samenwerking

De samenwerking tussen voetbalclub, ondernemer, gemeente en waterschap is bijzonder. Go Ahead Eagles was direct enthousiast om deze unieke regenton aan de supporters aan te bieden. Intratuin heeft gezorgd voor het logo en geeft extra korting op de regenton zelf. Bij de regenton zit ook een kortingsbon voor planten. “Dat stimuleert de fans misschien ook om wat tegels te vervangen voor groen, wat verkoeling oplevert tijdens de warme dagen”, vertelt Twan Jongbloets.

Deze actie past heel goed binnen het beleid van het waterschap en de gemeente. “We kunnen niet meer om de extreme weersomstandigheden heen. Afgelopen zomer waren de tuinen echt droog. Met een regenton in de tuin heb je niet alleen water voor de planten, maar zorg je ook dat het riool minder wordt belast, wat bij hoosbuien echt nodig is”, vertelt Hans Wijnen, lid dagelijks bestuur Waterschap Drents Overijsselse Delta.

Wethouder Frits Rorink: “Je moet er toch niet aan denken dat de grasmat van Go Ahead Eagles of onze eigen tuin door de klimaatverandering verdroogt. Daarom moeten we samen zorgen dat we regenwater langer vasthouden en niet meer afvoeren via het riool. Die regentonactie helpt daar enorm bij en die steunen we van harte!”

Overigens kunnen inwoners subsidie aanvragen bij de gemeente voor het afkoppelen van hun regenpijp. Kijk hiervoor op www.deventerstroomt.nl/subsidies-water. Wil je samen met je buren nog meer vergroenen? Dan heeft het waterschap ook subsidie. Ga hiervoor naar www.wdodelta.nl/klimaatactief.


(Foto: Rocketboys)

Terug naar overzicht