Eerste Selectie

Update coronasituatie Go Ahead Eagles

Zoals eerder op de clubkanalen te lezen stond, heeft Go Ahead Eagles te maken met een aantal positieve coronatests. Dit betekent dat de club morgen voor de wedstrijd tegen Jong PSV tien spelers mist met coronagerelateerde problematiek.

Uit de tests die gisteren – volgens coronaprotocol twee dagen voor de volgende wedstrijd – zijn uitgevoerd, zijn geen nieuwe coronabesmettingen gebleken. Dit betekent dat het uitduel met Jong PSV volgens de geldende reglementen doorgang kan vinden. Die reglementen schrijven voor dat een wedstrijd wordt afgelast wanneer meer dan de helft van de minimaal 25 geteste spelers een positieve coronauitslag heeft.

Go Ahead Eagles maakt de namen van de spelers niet bekend. Waarom niet? “Uiteraard willen we onze achterban te allen tijde zo volledig mogelijk informeren, maar als voetbalclub zijn wij ook gewoon een werkgever”, legt algemeen directeur Jan Willem van Dop uit. “Vanwege de geldende AVG-wet en uit privacyoverwegingen mogen wij niet zomaar medische informatie over onze werknemers – in dit geval de spelers – openbaar maken. Voor blessures worden vaak uitzonderingen gemaakt, doordat dit meestal voetbalgerelateerde kwetsuren zijn. Coronabesmettingen vallen daar vanzelfsprekend niet onder.”

Bij de eerdere coronabesmettingen van Kevin van Kippersluis en Jeroen Veldmate maakte Go Ahead Eagles de namen wel bekend. “Toen ging het om individuele gevallen, waarbij we zoals de wetgeving ons voorschrijft aan de spelers toestemming hebben gevraagd om deze informatie openbaar te maken”, aldus Van Dop. “Aangezien het nu om een groep spelers gaat, volgen we de regels en gaan we niet in op namen. En ja, we beseffen dat eenieder morgen aan de hand van het wedstrijdformulier de optelsom kan maken en je daarom kunt denken: dan weet iedereen het toch alsnog? Dit klopt uiteraard, maar wij hebben dus als club en werkgever te maken met die privacywetten en het recht op privacy.”

Terug naar overzicht