De Adelaarshorst is in het seizoen 2018/19 weer het Home van ruim zesduizend seizoenkaarthouders. Hoe beleven zij vanaf hun vaste plaats en in hun eigen vak de thuiswedstrijden van Go Ahead Eagles? Dit seizoen stellen we in elke Matchday! een van die seizoenkaarthouders voor in de rubriek ‘Vaktaal’.

In de Matchday! van Go Ahead Eagles – FC Den Bosch kwam Harrie van der Meij (vak 3) aan het woord.

Sinds wanneer bent u Eagles-supporter?
Als kleine jongen ging ik al mee met mijn vader. Dan zat ik in het stadion bij hem op schoot. Zo zag ik Abe Lenstra van Heerenveen nog spelen tegen Go Ahead Eagles. Hoewel hij destijds in het Nederlands elftal speelde, had deze Fries in Deventer geen schijn van kans. Dat moet in 1948 zijn geweest.

Wat is het mooiste moment dat u heeft meegemaakt bij Go Ahead Eagles?
Dat was het hele seizoen 2015/2016 met Leon de Kogel. Hoewel ik als 74-jarige al tientallen jaren bij de club kom, vond ik dat jaar het mooiste. We promoveerden via de nacompetitie naar de Eredivisie.

(Foto: Jeffrey Hurenkamp)

Wie is uw favoriete Eagles-speler?
Dat is Richard van der Venne. Hij is een bepalende speler en kan wedstrijden beslissen. En in het verleden sprak Dennis Hulshoff mij erg aan. Een echte Deventer jongen, die altijd inzet en strijd toonde.

Hoe is de sfeer in vak 3?
Als na een overwinning door het hele stadion ‘In Ons Café’ wordt gezongen, bezorgt dat mij kippenvel. Ik hoop het elke wedstrijd te horen.

Wilt u verder nog iets kwijt?
Ik wil een warm pleidooi houden voor een pendeldienst. Veel ouderen verlengen hun seizoenkaart niet omdat ze steeds verder moeten lopen. Waarom laat de club of de Supportersvereniging geen busjes rijden vanaf een grote parkeerplaats, bijvoorbeeld bij de Scheg? Dat ontlast ook weer de verkeersdruk in de wijk. En ouderen kunnen de wedstrijden blijven bezoeken.

Uit: Matchday! Go Ahead Eagles – FC Den Bosch

Wil je ook je verhaal doen in de rubriek Vaktaal? Stuur een e-mail naar pers@ga-eagles.nl met je naam en je vak!