Door een 1-2 thuisnederlaag tegen Jong PSV heeft de hervatting van het seizoen 2015-2016 voor Go Ahead Eagles niet tot het gewenste resultaat geleid. Een vroeg doelpunt van Leon de Kogel werd door twee Eindhovense tegentreffers teniet gedaan.

Dennis Demmers had in zijn elftal basisplaatsen ingeruimd voor de nieuwe aanwinsten Adam Sarota en Darren Maatsen. Aanvankelijk was er geen vuiltje aan de lucht voor de thuisploeg. Hoewel de eerste doelpoging voor Jong PSV was, kwam Go Ahead Eagles al snel in de wedstrijd op voorsprong. Nadat Leon de Kogel twee pogingen zag stranden in het eerste kwartier (kopbal naast, schot op de paal), was het in de 18de minuut wél raak voor de Eagles-topscorer. De Eindhovense doelman Luuk Koopmans was kansloos op een vrije trap van de spits, die via de muur zijn vijftiende treffer van het seizoen binnen zag vallen: 1-0.

gaejps3Foto: Erik Pasman

Go Ahead Eagles controleerde vervolgens de wedstrijd en had het meeste balbezit, maar wist weinig gevaar te stichten. Omdat Jong PSV nauwelijks aanstalten maakte om zich richting het doel van Zwarthoed te begeven, speelde het grootste deel van de eerste helft zich op het middenveld af. Volkomen onverwacht kwamen de Brabanders dan ook op gelijke hoogte. Na een steekbal door het centrum verscheen spits Steven Bergwijn alleen voor Zwarthoed en passeerde de doelman: 1-1 in de 36ste minuut. Op slag van rust kreeg Randy Wolters dé kans om Go Ahead Eagles weer op voorsprong te zetten. De linksbuiten slaagde erin om een Eindhovense verdediger de bal te ontfutselen en kon ongehinderd doorlopen richting Koopmans, maar hij strandde op de Brabantse goalie.

gaejps1Foto: Erik Pasman

De tweede helft schakelde Go Ahead Eagles een tandje bij en werd het tempo van de wedstrijd opgeschroefd. Het publiek ging achter de ploeg staan en de druk op het doel van Jong PSV werd langzaam opgevoerd. Wederom waren het echter de gasten die tegen de verhoudingen in doel troffen. Nadat Zwarthoed eerst nog een venijnig schot van Bergwijn onschadelijk had gemaakt, was het enkele minuten later uit een hoekschop raak voor het team van trainer Pascal Jansen. Rai Vloet kopte binnen: 1-2 in de 58ste minuut.

gaejps4Foto: Erik Pasman

Tot twee keer toe was het nieuweling Darren Maatsen die Go Ahead Eagles bijna weer langszij wist te schieten, maar evenzoveel keer voorkwam Koopmans een Deventer treffer. Aan de andere kant verzuimde Bergwijn een nieuwe tik uit te delen door een opgelegde kans naast te schieten. Ook een redding van Zwarthoed op een inzet van Aleksandar Boljevic hield de Deventenaren in de race. Met Teije ten Den en Kenny Teijsse als verse aanvallende krachten in het veld probeerde de thuisploeg het tij in de slotfase alsnog te keren. Tevergeefs, waardoor Go Ahead Eagles een valse start van het voetbaljaar 2016 beleefde.

Go Ahead Eagles – Jong PSV 1-2 (1-1)
18. Leon de Kogel 1-0
36. Steven Bergwijn 1-1
58. Rai Vloet 1-2

Scheidsrechter: Dhr. Pérez
Toeschouwers: 8075
Gele kaart: Hjörtur Hermansson, Clint Leemans, Suently Alberto (allen Jong PSV)

Go Ahead Eagles: Theo Zwarthoed; Sven Nieuwpoort (74. Teije ten Den), Bart Vriends, Xandro Schenk, Robin van der Meer; Tom Daemen, Jeffrey Rijsdijk (83. Kenny Teijsse), Adam Sarota; Darren Maatsen, Leon de Kogel, Randy Wolters.

Jong PSV: Luuk Koopmans; Bram van Vlerken, Menno Koch (62. Augustine Loof), Hjörtur Hermansson, Suently Alberto; Rai Vloet, Clint Leemans, Kenneth Paal (84. Albert Gudmundsson); Aleksandar Boljevic (90. Olivier Rommens), Steven Bergwijn, Ramon Pascal Lundqvist.