Zondagmiddag staat er met Go Ahead Eagles – De Graafschap een fantastisch affiche op het programma in De Adelaarshorst. Een dag eerder speelt ook Go Ahead Eagles Onder-15 in Doetinchem een (oefen)wedstrijd tegen De Graafschap O15. Voor Onder-19, Onder-17 en Onder-13 wachten morgen uitduels in de competitie.

Koninklijke HFC O19 – Go Ahead Eagles O19

Tweede Divisie A (14:45 uur, sportpark Koninklijke HFC, Haarlem)

Trainer Lars Lambooij reist zaterdag met Go Ahead Eagles Onder-19 af naar Noord-Holland om het daar op te nemen tegen Koninklijke HFC. Een belangrijk duel voor beide ploegen in de Tweede Divisie A, want Koninklijke HFC staat in de competitie op de vierde plaats. Het oudste jeugdteam van Go Ahead Eagles staat één plaats lager. Het verschil tussen beide ploegen bedraagt twee punten in het nadeel van Go Ahead Eagles Onder-19.

Tekst gaat verder onder foto.


 
Drie weken geleden kwamen beide ploegen voor het laatst in actie in de Tweede Divisie A. Go Ahead Eagles Onder-19 was toen met 2-0 te sterk voor DEM O19, terwijl Koninklijke HFC O19 doelpuntloos gelijkspeelde op bezoek bij DVS ’33 O19. Vorig weekend plaatste de ploeg van Lambooij zich voor de halve finale van het bekertoernooi: ZAC O19 werd met 0-2 verslagen door doelpunten van Don Gambier en Iede Schokker.

Hollandia O17 – Go Ahead Eagles O17

Tweede Divisie A (15:00 uur, sportpark Juliana, Hoorn)

Voor Go Ahead Eagles Onder-17 staat zaterdagmiddag ook een verre uitwedstrijd richting Noord-Holland op het programma. Uğur Yildirim reist met zijn ploeg af naar Hoorn om het daar op te nemen tegen Hollandia O17. Aan de boorden van het Markermeer telt voor Go Ahead Eagles Onder-17 alleen de winst als het zicht wil houden op de eerste plaats in de Tweede Divisie A. Vooralsnog heeft de ploeg van Yildirim vier punten achterstand op koploper Zeeburgia O17.

Tekst gaat verder onder foto.


 
Net als Onder-19 plaatste ook Go Ahead Eagles Onder-17 zich vorig weekend voor de halve finale van het bekertoernooi: NEO O17 werd na strafschoppen verslagen door de talenten van Yildirim. Eerder dit seizoen won Go Ahead Eagles Onder-17 in Twello nog met 4-0 van Hollandia O17.

De Graafschap O15 – Go Ahead Eagles O15

Oefenwedstrijd (11:00 uur, sportpark De Bezelhorst, Doetinchem)

Voor Go Ahead Eagles Onder-15 staat zaterdag een oefenwedstrijd op het programma. De ploeg van Tristan Berghuis speelt om 11:00 uur in Doetinchem tegen De Graafschap O15.

Roda JC O13 – Go Ahead Eagles O13

Eerste Divisie-hoog (13:00 uur, sportpark Kaalheide, Kerkrade)

Jip Ellenbroek en zijn ploeg moeten er morgen qua reiskilometers ook aan geloven. Voor Go Ahead Eagles Onder-13 staat om 13:00 uur de uitwedstrijd bij Roda JC O13 op het programma. De formatie van Ellenbroek staat in de Eerste Divisie-hoog op een knappe tweede plaats met tien punten uit vier duels. Roda JC Onder-13 staat na vier wedstrijden onderaan met één punt.

Go Ahead Eagles Onder-13 is in de hele tweede seizoenshelft nog ongeslagen en hoopt die reeks een vervolg te geven op sportpark Kaalheide in Kerkrade. Ruim drie weken geleden kwam Go Ahead Eagles Onder-13 voor het laatst in actie: Ajax O13-2 werd destijds knap met 1-0 verslagen.

(Foto: Carlo Bruil)