Jong Go Ahead Eagles is voor de vierde wedstrijd op rij ongeslagen gebleven in poule A van de Reservecompetitie. Op bezoek bij nummer drie Jong sc Heerenveen werd vanavond verdienstelijk met 2-2 gelijkgespeeld door het team van trainer Kick Maatman. Middenvelder Jairzinho Slijngard was twee keer trefzeker voor het beloftenteam van Go Ahead Eagles, dat ook in doelman Lars Jansen een uitblinker in de gelederen had.

“Het heeft ons bloed, zweet en tranen gekost en we hebben als team echt keihard geknokt om tot deze puike prestatie te komen”, concludeerde Maatman na afloop van het duel op sportpark Skoatterwâld in Heerenveen. “Jong sc Heerenveen heeft individueel betere spelers en daardoor hadden zij ook de overhand. Daar moet je een goede organisatie en een teamprestatie tegenover stellen. Dat hebben we gedaan en bovendien wisten we de nodige speldenprikjes uit te delen.” Kort nadat Jansen een Fries schot van drie meter met een knappe redding had gepareerd, was het Slijngard die in de 43e minuut na een geweldige aanval de openingstreffer op het scorebord zette voor Jong Go Ahead Eagles: 0-1.

“We wisten dat Jong sc Heerenveen na rust zou komen”, vervolgde Maatman. “We hebben het ook een kwartier lang erg moeilijk gehad. Al hadden we in die fase wat meer lucht kunnen krijgen als een kans voor Maarten Pouwels niet net naast was gegaan.” In plaats van een verdubbeling van de voorsprong kwamen de Friezen door een benutte strafschop van Jizz Hornkamp langszij. Kort daarop zette Marco Rojas het beloftenteam van sc Heerenveen zelfs op een 2-1 voorsprong.

Ondanks de tegenslag pakte Jong Go Ahead Eagels de draad toch weer goed op. De veerkracht werd beloond met een tweede treffer van Slijngard, die er als de kippen bij was om te scoren nadat  doelman Filip Bednarek een schot van Pieter Langedijk had losgelaten. “We hebben ons op karakter terug geknokt in de wedstrijd”, constateerde Maatman tevreden. “Na de gelijkmaker van Jairzinho was het voor ons overleven en tikte Lars nog een bal fantastisch uit de kruising. Maar we hebben stand gehouden.” Het resulteerde in een verdienstelijk punt voor Jong Go Ahead Eagles in Heerenveen, waar de Onder-19-spelers Samuel Wakana en Olaf Kok in de tweede helft als invaller hun opwachting maakten.

Jong sc Heerenveen – Jong Go Ahead Eagles 2-2 (0-1).
43. Jairzinho Slijngard 0-1
59. Jizz Hornkamp 1-1 (strafschop)
60. Marco Rojas 2-1
76. Jairzinho Slijngard 2-2

Jong sc Heerenveen: Filip Bednarek, Rodney Kongolo, Nicolai Naess, Jordy Bruijn (46. Mark Westra), Vanja Drkusic, Marco Rojas, Mitchell van Bergen, Emil Frederiksen, Jizz Hornkamp, Pelle van Amersfoort, Nemanja Mihajlovic (46. Julius Magnusson).

Jong Go Ahead Eagles: Lars Jansen, Jarno van den Bos, Rick Ketting, Julius Bliek, Dennis Hettinga, Giovanni Büttner (59. Givan Werkhoven), Sam Beukema (68. Samuel Wakana), Desney Bruinink, Pieter Langedijk, Jairzinho Slijngard, Maarten Pouwels (83. Olaf Kok).