Hagenees Thomas Verheydt had vanavond tegen FC Dordrecht (2-1 voor Go Ahead Eagles) een paar keer de openingstreffer op de slof. Pas na een 0-1 achterstand en na ‘Plan C’ werd de achterstand omgezet in een overwinning.

“We hadden veel moeite met het stugge verdedigen van Dordrecht. Ze hadden zoveel mensen achter de bal. En als wij dan niet scoren, wordt het steeds lastiger”, zegt de 26-jarige spits van Go Ahead. De wedstrijd tegen FC Dordrecht was pas zijn derde competitiewedstrijd waarin Verheydt de volle 90 minuten speelde.

“In de eerste helft had ik al kunnen scoren. Op aangeven van Navrátil raakte ik de bal niet helemaal goed en ging die net naast. Ook in de tweede helft kreeg ik een goede kans. Uiteindelijk werkte pas plan C, met Bliek naast me in de spits,” aldus een opgeluchte Verheydt.

“Thuis moet je ook gewoon dit soort wedstrijden winnen”, zegt Verheydt. “Nu eerst dit weekend het gips van mijn linkerpols af. Daar ben ik na 14 weken wel aan toe. Dan nog tot aan de winterstop met een brace voetballen.”

Foto boven: Erik Pasman