Nieuws Algemeen

Vier jeugdteams laten gezicht zien in eigen regio

Vijf jeugdteams van de Go Ahead Eagles Voetbalacademie komen vandaag (vrijdag 22 april) en morgen (zaterdag 23 april) in actie in competitieverband. Tijdens het afgelopen Paasweekend toonde alleen het oudste jeugdteam zich op het veld en hadden de overige teams een vrije zaterdag. Met maar liefst vier thuiswedstrijden laten de meeste jeugdteams dit weekend hun gezicht weer zien in de eigen regio.

Go Ahead Eagles O18 speelt vanavond om 19:30 uur op sportpark Zuiderlaan in Twello de thuiswedstrijd tegen FC Dordrecht O18. Beide ploegen hebben tot op heden vier punten verzameld en staan daarmee in de middenmoot van de ranglijst. De winnaar haakt aan bij de bovenste ploegen, de verliezer moet een gat laten. Een mooi affiche is er voor Go Ahead Eagles O15, dat zaterdag op sportpark De Muggert in Wesepe tegen de leeftijdsgenoten van De Graafschap speelt. Het team van trainer Jip Ellenbroek is koploper in Divisie 2A en hoopt deze positie ook na de clash met de Achterhoekers – die zevende staan – te bekleden. De aftrap is om 13:30 uur.

Om 13:30 uur treedt ook Go Ahead Eagles O21 in Twello aan tegen Vitesse O21. Afgelopen weekend wist het elftal onder leiding van Jouad Boufarra te winnen, waardoor het met negen punten gedeeld koploper is in Divisie 2A. Een knappe positionering, aangezien de ploeg in de najaarscompetitie nog uitkwam in Divisie 3. De Arnhemse tegenstander zit de Deventenaren op de hielen, met zes punten uit vier gespeelde wedstrijden.

Go Ahead Eagles O21 Fc Den Bosch O21 (2) Rick Janssen

Om 16:00 uur wordt in Twello afgetrapt voor de wedstrijd tussen Go Ahead Eagles O16 en ADO Den Haag O16. De winnaar van dit duel tussen respectievelijk de nummer 5 en 3 van de competitie houdt aansluiting met de bovenste ploegen in Divisie 2A. De mannen van Uǧur Yildirim kunnen moed putten uit het feit dat het twee weken terug won van topploeg en koploper FC Den Bosch O16.

Go Ahead Eagles O13 mag als enige het land in en trapt om 10:30 uur af voor een wedstrijd in Brabant tegen FC Den Bosch O13. Het jongste elftal van Go Ahead Eagles verloor de laatste wedstrijd, maar staat desondanks derde in Divisie 4A. Het elftal onder leiding van Martijn Jongbloed treft met de Bosschenaren de hekkensluiter van de competitie, maar het verschil tussen beide elftallen is slechts drie punten.

Go Ahead Eagles O16 De Graafschap O16 (1)

Toeschouwers zijn van harte welkom bij de wedstrijden van de Eagles-jeugd. Uiteraard volg je via de Twitterpagina van de Go Ahead Eagles Voetbalacademie alle ontwikkelingen op de velden.

Fotografie: Rick Janssen

Terug naar overzicht