Vier treffers AZ leiden tot 1-4 nederlaag in Adelaarshorst

Go Ahead Eagles heeft vandaag in eigen huis geen resultaat kunnen boeken tegen AZ. Het team van Kees van Wonderen kwam na 25 minuten op voorsprong door een doelpunt van Luuk Brouwers, maar door twee doelpunten van zowel Vangelis Pavlidis als Sam Beukema wonnen de Alkmaarders met 1-4.

Voor het eerst sinds 31 oktober van het vorige jaar mocht er weer (gedeeltelijk) publiek aanwezig zijn in De Adelaarshorst. Go Ahead Eagles begon met aanvallende intenties aan het duel. In de 25e minuut viel de openingstreffer. Het was Luuk Brouwers die de 1-0 beheerst binnenschoot.

Niet veel later stond het daarentegen alweer gelijk. Het was nota bene voormalig Eagles-speler Sam Beukema die met het hoofd een kopbal 1-1 maakte. Niet veel later kreeg Isac Lidberg een grote kans op de 2-1. AZ-doelman Peter Vindahl leverde de bal in bij de Zweedse spits, die de bal vervolgens over schoot. De volgende kans voor AZ was opnieuw raak. Vangelis Pavlidis scoorde namens de Alkmaarders en vlak voor rust deed de Griek dat opnieuw: 1-3. Ook de eerste kans na rust was voor de ploeg uit Noord-Holland. In twee instanties wist Andries Noppert het afstandsschot van Jesper Karlsson te pakken.

Netherlands: Go Ahead Eagles Vs Az

Met nog iets minder dan twintig minuten op de klok begon het slotoffensief van Go Ahead Eagles. Zo wist Peter Vindahl een poging van Marc Cardona te keren. Uit de corner die volgde kopte Jay Idzes over. Go Ahead Eagles had in de tweede helft wel meer de bal, maar slaagde er niet in om dit balbezit om te zetten in doelpunten. Het slotakkoord was voor AZ: Sam Beukema maakte in De Adelaarshorst zijn tweede doelpunt van de middag en bepaalde de eindstand op 1-4.

Wedstrijdkarakteristieken

Go Ahead Eagles – AZ 1-4 (1-3)
25’ Luuk Brouwers 1-0
28’ Sam Beukema 1-1
34’ Vangelis Pavlidis 1-2
42’ Vangelis Pavlidis 1-3
85′ Sam Beukema 1-4

Scheidsrechter: Nagtegaal
Gele kaart: Fredrik Midtsjø (AZ)

Go Ahead Eagles: Andries Noppert; Cuco Martina, Jay Idzes, Joris Kramer, Bas Kuipers; Philippe Rommens, Luuk Brouwers;  Mats Deijl (77’ Martijn Berden), Giannis Botos (59’ Frank Ross), Iñigo Córdoba (59’ Marc Cardona); Isac Lidberg.

AZ: Peter Vindahl; Yukinari Sugawara (87’ Aslak Fonn Witry), Sam Beukema, Bruno Martins Indi, Owen Wijndal; Fredrik Midtsjø (87’ Peer Koopmeiners), Jordy Clasie; Håkon Evjen (63’ Kamal Sowah), Dani de Wit, Jesper Karlsson (76’ Tijjani Reijnders); Vangelis Pavlidis (76’ Zakaria Aboukhlal).

Fotografie: Erik Pasman