Nieuws Algemeen

Vijf thuiswedstrijden voor jeugdteams Voetbalacademie

Alle jeugdelftallen van de Go Ahead Eagles Voetbalacademie komen morgen (zaterdag 11 maart) weer in actie. Onder-16 gaat dat doen op vreemde bodem, voor de overige jeugdteams staat er een thuiswedstrijd op het programma.

Na een aantal voetballoze zaterdagen mag O16 eindelijk weer aantreden op het hoogste niveau van Nederland. FC Utrecht O16 zal de tegenstander zijn; een ploeg die tot dusver pas één punt verzamelde. De equipe van Jip Ellenbroek doet het een stuk beter. Van de vier gespeelde wedstrijden in Divisie 1A verloor het er slechts één en dat was tegen koploper Ajax O16. Met AZ O16 en Feyenoord O16 werden de punten gedeeld en er werd gewonnen van PSV O16. Om weg te blijven uit de onderste regionen zouden drie punten in Utrecht zeer welkom zijn. 

Ook Onder-13 leeft op een roze wolk. Met vijftien punten uit vijf gespeelde wedstrijden en een doelsaldo van 20-6 voeren de jongste talenten van de Voetbalacademie de ranglijst van Divisie 5A aan. Morgen wordt Fortuna Sittard O13 ontvangen op sportpark Zuiderlaan in Twello. De aftrap op veld 2 staat gepland om 11:00 uur.

Go Ahead Eagles O16 Ado Den Haag O16 (3) Rick Janssen

Een halfuur later speelt Onder-14 op veld 1 tegen FC Volendam O14. Ook het team van Peter Vogel heeft al sinds 11 februari geen wedstrijd meer in competitieverband gespeeld. O14 is nog altijd volop in de race voor het kampioenschap in Divisie 3A, waarin het vier punten achterstaat op koploper SC Cambuur O14 (met nog een wedstrijd tegoed).

Voor Onder-15 staat met Alphense Boys O15 een lastige kluif te wachten op sportpark Zuiderlaan. De gasten uit Alphen aan den Rijn verloren pas één keer in deze voorjaarscompetitie en hebben het beste doelsaldo in Divisie 2A. Er is maar één ploeg die minder tegendoelpunten incasseerde en dat zijn de rood-gele talenten van O15. Voor de ploeg van trainer Mustafa Aygun zijn drie punten erg welkom, want sinds de eerste twee wedstrijden (ruime overwinningen op SC Heerenveen O15 en FC Twente / Heracles O15) werd er niet meer gewonnen. O15 staat momenteel op een vijfde plaats.

Go Ahead Eagles O15 Ajax O15 (2) Rick Janssen

Onder-18, dat afgelopen woensdag het inhaalduel met VVV-Venlo O18 opnieuw zag worden afgelast, neemt het op sportpark De Muggert in Wesepe op tegen NEC O18. De Nijmegenaren staan met acht behaalde punten op doelsaldo op een tweede plaats, één plek boven de mannen van Jeroen Spies. Voor beide teams zal het dus een cruciale wedstrijd worden om in het kielzog te blijven van koploper Willem II O18 en daarmee mee te blijven doen om het kampioenschap. Eerder dit jaar promoveerde O18 al vanuit Divisie 4A naar Divisie 3A. Het oudste jeugdteam van de Voetbalacademie, Onder-21, krijgt concurrent SC Heerenveen O21 op bezoek. O21 is de enige ploeg in Divisie 2A die nog niet verloor en tegen de Friezen hopen Martijn Jongbloed en zijn spelers die lijn uiteraard door te kunnen zetten. O21 staat met 12 punten uit zes wedstrijden op de tweede plek, twee punten boven de bezoekers uit Friesland. Het duel zal om 13:30 uur plaatsvinden op sportpark Zuiderlaan in Twello.

Go Ahead Eagles O21 Sc Cambuur O21 (3) Rick Janssen

De verrichtingen van alle jeugdteams van Go Ahead Eagles zijn ook morgen weer te volgen op de Twitter-pagina van de Voetbalacademie.

Fotografie: Rick Janssen

Terug naar overzicht