Eerste Selectie

In de voetsporen van opa: Maarten Pouwels tekent bij Go Ahead Eagles

Toen Maarten Pouwels zijn opa vertelde over zijn transfer naar Go Ahead Eagles, deed opa prompt een ontboezeming. “Daar heb ik ook nog gespeeld. In 1963 stond ik in de basis tijdens de allereerste Eredivisiewedstrijd.” Vandaag treedt Maarten Pouwels (19) in de voetsporen van zijn opa, Gerrit Borghuis. Pouwels tekent, onder voorbehoud van medische keuring, een eenjarig contract bij Go Ahead Eagles.

Maarten Pouwels is nu nog spits en clubtopscorer van SV Dalfsen, koploper in de 3e Klasse. Met zijn 19 jaar en veertien goals verscheen hij op de radar van meerdere profclubs. Pouwels trainde twee keer mee bij Go Ahead Eagles en speelde evenzoveel testwedstrijden. “Blijkbaar maakte ik een goede indruk, hoewel ik er twee in had kunnen prikken tijdens die wedstrijden”, toont hij zich schuldbewust. “Van de geïnteresseerde clubs werd Go Ahead Eagles het meest concreet. Ze hebben een plan voor me en ik kan aansluiten bij de eerste selectie. Dat gaf de doorslag.”


Dit elftal zorgde op 15 september 1963 tegen Sparta voor de eerste overwinning van Go-Ahead in de Eredivisie. Staand, vierde van links: opa Gerrit Borghuis. (Foto: Stichting Niet te Kraken)

Begin
Voor de supporters van zijn nieuwe club die niet wekelijks bij SV Dalfsen langs de lijn staan, legt de havo-examenscholier graag uit wat voor speler hij is. “Ik ben sterk aan de bal, best snel en kan een mannetje passeren. Daarnaast ben ik met mijn twee meter gevaarlijk in de lucht. Bij Go Ahead Eagles hoop ik in alles beter te worden. Om door te breken moet mijn techniek sowieso beter en ik wil leniger worden.”

Tijdens zijn jongere voetbaljaren was er al vaker contact met profclubs. Pouwels is blij dat hij nu alsnog de stap kan maken. Maar, zo voegt hij er meteen aan toe: “Dit is pas het begin”. ‘Hard werken’ is het credo van de spits, die ook de afgelopen maanden veelvuldig in de sportschool te vinden was. “Ik wil eerst aanhaken bij het niveau van Go Ahead Eagles. Natuurlijk zou het geweldig zijn om minuten te maken, maar dat komt later.”

Optrekken
“We hebben Maarten aan het werk gezien bij Dalfsen en tijdens de testwedstrijden van vorige maand”, vertelt technisch manager Paul Bosvelt. “We zijn van mening dat er nog veel rek in Maarten zit en zijn erg benieuwd hoe hij zich ontwikkelt wanneer hij op een hoger niveau traint en speelt.”


(Foto’s: Jeffrey Hurenkamp)

Terug naar overzicht