Go Ahead Eagles staat aanstaande zondag voor de zware opgave om het uitduel tegen Ajax winnend af te sluiten. Alleen door een zege in Amsterdam behoudt Go Ahead Eagles uitzicht op de voorlaatste plaats op de ranglijst, mits NEC of Sparta Rotterdam aankomend weekeinde geen punt pakken.

Met nog twee wedstrijden te gaan staat Ajax op een tweede plaats in de Eredivisie met vier punten achterstand op koploper Feyenoord. Het binnenhalen van de landstitel wordt dan ook een lastige opgave voor de Amsterdammers, die het veroveren van de koppositie niet meer in eigen hand hebben. In de strijd om de tweede plaats moet Ajax rekening houden met PSV, dat met drie punten minder (en een minder doelsaldo) op de derde plaats staat.

Op een ander front is Ajax nog wel volop in de race voor de titel. Afgelopen woensdag won de ploeg van Peter Bosz in de halve finale van de Europa League met maar liefst 4-1 van Olympique Lyon. De weg naar de finale in Stockholm lijkt open te liggen, al wacht donderdag in Frankrijk de zware return.


Onderling resultaat
Eerder dit seizoen won Ajax in De Adelaarshorst met 0-3 van Go Ahead Eagles. Twee doelpunten van Davy Klaassen zorgden op 28 augustus 2016 voor een 0-2 ruststand. In de tweede helft bepaalde Nemanja Gudelj de eindstand op 0-3 in het voordeel van de Amsterdammers. De laatste keer dat beide ploegen elkaar in de Johan Cruijff Arena troffen was op 25 oktober 2014. Na een ruststand van 1-1 (goal Go Ahead Eagles: Lewis) bezorgden Milik en Schöne de thuisploeg een 3-1 zege.

Robert Maaskant moest het op de vrijdagse training stellen zonder Rochdi Achenteh en Joey Groenbast. Beiden kampen met de naweeën van een hersenschudding. Ludcinio Marengo ontbrak vanwege privé-omstandigheden.

“We hebben een goede trainingsweek gehad”, aldus trainer Robert Maaskant. “De jongens trainen scherp, er zit echt nog geloof in de groep. Natuurlijk is er ook realisme. Ajax-uit is ontzettend zwaar, dat hebben we woensdag nog gezien. Maar als je nog kans hebt – ook al is het maar 5% – ga je daar als sportman voor. En die instelling zie ik terug in de groep.”