Morgen speelt Go Ahead Eagles uit tegen Almere City FC. Mauro Savastano en Xandro Schenk keren terug in de basis bij Go Ahead Eagles, dat in het Yanmar Stadion wordt gesteund door 88 supporters.

Eagles-aanvoerder Xandro Schenk, geboren en getogen in Almere, droeg in een ver verleden het shirt van FC Omniworld, de voorloper van Almere City FC. De selectie van de Flevolanders kent één speler die eerder in zijn carrière voor Go Ahead Eagles speelde: Jeffrey Rijsdijk (2013-2016). Ook hoofdtrainer Jack de Gier (1994/95) en assistent-trainer Marco Heering (1987-1996) kunnen als speler terugkijken op een verleden in Deventer dienst.


Schenk en Savastano (rechts in beeld) maken morgen hun rentree bij Go Ahead Eagles. (Foto: Erik Pasman)

Trainer Jan van Staa kan in Almere weer beschikken over Mauro Savastano en Xandro Schenk, die de wedstrijd tegen FC Emmen misten door blessures. Alleen Joey Groenbast is niet beschikbaar. Hij is op de weg terug na een heupblessure en speelt maandag met de beloften.

De afgelopen twee jaargangen waren sportief gezien de meest succesvolle voor Almere City. Zowel in 2016 als in 2017 eindigde de club op de achtste plaats in de Jupiler League en werd beide keren opnieuw deelname aan de Jupiler Play-Offs afgedwongen. Ook in het huidige seizoen is de ploeg van hoofdtrainer Jack de Gier voorlopig terug te vinden op een achtste plaats in het klassement.

Eerder dit seizoen won Go Ahead Eagles in De Adelaarshorst met 2-1 van Almere City. Na de openingstreffer van Eagles-clubtopscorer Sam Hendriks zorgde oud-Eagle Kevin Brands (inmiddels spelend voor Bali United) voor de gelijkmaker. Kort voor rust zorgde opnieuw Hendriks voor de 2-1 eindstand.

Almere City FC-Go Ahead Eagles begint morgenavond om 20:00 uur en staat onder leiding van arbiter Mulder. Ben je niet een van de 88 fans in het uitvak? Volg de wedstrijd dan live op:
– Twitter.com/GAEagles
– Instagram.com/GAEagles (Mijn Verhaal)
– Snapchat-account gaeagles (Mijn Verhaal)
– Radio Oost
– Deventer Radio