Zondagmiddag om 14:30 uur speelt Go Ahead Eagles de eerste uitwedstrijd van 2020. Plaats van bestemming: stadion De Vliert in ‘s-Hertogenbosch. In de Brabantse provinciehoofdstad staan overmorgen niet alleen drie punten op het spel. Bij een overwinning of een gelijkspel tegen FC Den Bosch verbetert Go Ahead Eagles een clubrecord; de ploeg van Jack de Gier is in dat geval twintig officiële wedstrijden op rij ongeslagen.

In top of mind is verbetering van het clubrecord niet bij De Gier. “Daar zijn we als selectie niet mee bezig. Het belangrijkste is dat we zondag een goed resultaat boeken bij FC Den Bosch.”

Bij Go Ahead Eagles ontbreekt Sam Beukema door een knieblessure, die hij opliep in het duel van afgelopen weekend tegen Almere City FC. Daardoor begint Go Ahead Eagles noodgedwongen met een andere centrale verdediger in De Vliert. “Sam wordt vervangen door Gino Bosz”, zegt De Gier. “Vervelend voor Sam dat hij een blessure heeft opgelopen. Gelukkig is de operatie goed gegaan en we hopen dat hij snel weer inzetbaar is.”

Tekst gaat verder onder video.

De ploeg van Jack de Gier staat na 21 wedstrijden op de vijfde plaats in de Keuken Kampioen Divisie. FC Den Bosch staat elfde met zeven punten achterstand op Go Ahead Eagles. Waar Go Ahead Eagles afgelopen zondag genoegen moest nemen met een 1-1 gelijkspel tegen Almere City FC, daar ging de ploeg uit Noord-Brabant met 1-0 onderuit op bezoek bij NEC.

Tekst gaat verder onder foto.

Gino Bosz keert in Den Bosch weer terug in de basisploeg van De Gier. (Foto: Erik Pasman)

Eerder dit seizoen eindigde het duel tussen Go Ahead Eagles en FC Den Bosch in De Adelaarshorst in een doelpuntloos gelijkspel. Bij Go Ahead Eagles heeft alleen Richard van der Venne een verleden bij FC Den Bosch; de middenvelder speelde ooit in de jeugdopleiding van de Brabantse club.

Tekst gaat verder onder video.

Met Leo Väisänen (IF Elfsborg) en Stefan Velkov (RKC Waalwijk) raakte FC Den Bosch-trainer Erik van der Ven deze maand twee verdedigers kwijt. “Dat waren twee sterkhouders van Den Bosch”, weet De Gier. Go Ahead Eagles had het eerder dit seizoen in eigen huis niet gemakkelijk tegen FC Den Bosch. “In De Vliert gaan we het ook niet eenvoudig krijgen. FC Den Bosch speelt georganiseerd en het is lastig om tegen ze te voetballen”, besluit De Gier.

De wedstrijd FC Den Bosch – Go Ahead Eagles begint zondagmiddag om 14:30 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Van den Kerkhof. In totaal gaan er 158 supporters mee naar Den Bosch om Go Ahead Eagles te supporten. Veel dank voor jullie steun en alvast een goede reis!

Wil je thuis op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen rond FC Den Bosch – Go Ahead Eagles? De wedstrijd is live te volgen via:

– Twitter.com/GAEagles
– Instagram.com/GAEagles (Insta Stories)
– Snapchat-account gaeagles (Mijn Verhaal)
– Radio Oost
– Deventer Radio
– Liveblog DeStentor.nl