Morgenavond komt de reguliere competitie ten einde. Go Ahead Eagles kruist in een volle Adelaarshorst de degens met NAC Breda. Beide zijn geplaatst voor de tweede ronde van de play-offs, maar willen die met een goed gevoel ingaan. “We gaan dan ook volle bak voor de winst”, aldus trainer Hans de Koning. “En dat ín een volle bak.”

Voor Teije ten Den (hamstring), Jerry van Ewijk (duizeligheid) en Bart Vriends (schorsing) zit de reguliere competitie erop. Zij kunnen zich gaan richten op de play-off-wedstrijden tegen VVV-Venlo op 13 en 16 mei. “Maar voor de rest geldt: we gaan vol voor die zege morgen”, vertelt Hans de Koning. “Als je ziet dat we spelen in een volle Adelaarshorst, dan weet je: die fans verdienen een zege. En dat komt goed uit, want wij willen ook winnen.”

Verschil maken
Volgens De Koning is het duel met NAC Breda bovendien een mooie graadmeter voor de play-offs. “NAC is natuurlijk een sterke ploeg, die veel kansen creëert. Dit kaliber tegenstanders treffen we ook in de play-offs.” Ook op een ander vlak kan Go Ahead Eagles alvast wennen aan de play-offs: net als hopelijk tegen VVV-Venlo is het morgen stadion uitverkocht. De Koning: “Ik weet nog vanuit 2013 hoe er in Deventer in de play-offs een ongelofelijke eenheid kan ontstaan. Die wisselwerking tussen spelers en fans kan op belangrijke momenten het verschil maken. Dat je een 3-4 over de streep trekt, of nog de 3-2 maakt in de laatste minuut…”

De tegenstander
Na een valse start onder Robert Maaskant, kreeg NAC onder diens opvolger Marinus Dijkhuizen de smaak te pakken. Maar steeds weer werd een uitmuntende zegereeks onderbroken door een zeperd. Zo eindigde het onderlinge treffen in Breda tussen NAC en Go Ahead Eagles in 0-1 (foto, boven). Door die ‘tussennederlagen’ raakte koploper Sparta nog verder uit beeld en moesten de titelaspiraties definitief in de ijskast worden geplaatst. ‘Heel blijven en met frisse moed de play-offs ingaan’, is nu het devies in het Rat Verlegh Stadion. Het winnen van de play-off-finale tegen grote rivaal Willem II – dat scenario is mogelijk – zou het misgelopen kampioenschap in één klap doen vergeten.

Matchwinner
De matchwinner van de wedstrijd in Breda was Leon de Kogel. Onze topscorer is genomineerd voor een Gouden Stier voor beste speler van de Jupiler League 2015/2016. Jouw stem is hierbij misschien wel goud waard! Stemmen op Leon kan hier.

DEVENTER - Go Ahead Eagles - FC Oss, Jupiler League, voetbal, seizoen 2015-2016, Stadion De Adelaarshorst, 18-03-2016, GA Eagles-speler Leon de Kogel (r) viert zijn doelpunt met GA Eagles-speler Darren Maatsen (l)