Opnieuw beginnen in de Jupiler League. Net als voor Go Ahead Eagles is het voor NEC de harde realiteit nadat de club afgelopen seizoen uit de Eredivisie degradeerde. Met een ‘verhollandste’ selectie wil de tegenstander van morgen dit seizoen hoge ogen gooien in de Jupiler League. De eerste zege voor NEC is binnen; vrijdag werd Almere City FC in Nijmegen met 3-1 verslagen.

Met een grotendeels vernieuwde selectie en een grotere Nederlandse inbreng wil NEC het verloren gegane terrein zo snel mogelijk goed proberen te maken. Het seizoen 2014/2015 geldt daarbij als ultiem droombeeld voor de Nijmegenaren. Dat seizoen kroonde NEC zich met een straatlengte voorsprong tot kampioen van de Jupiler League, waarmee de degradatie van 2014 in één jaar weer ongedaan werd gemaakt. De Nijmegenaren maakten in die jaargang exact 100 competitietreffers en behaalden maar liefst 101 punten, 21 punten meer dan nummer twee FC Eindhoven.

Evenwicht
Evenals vanavond speelde Go Ahead Eagles ook vorig jaar zijn eerste thuiswedstrijd van het seizoen tegen de Nijmegenaren. Op 14 augustus 2016 hielden beide ploegen, destijds dus uitkomend in de Eredivisie, elkaar in evenwicht in De Adelaarshorst. Kévin Mayi opende namens NEC de score, waarna Sander Duits (hij neemt morgen als Match Legend afscheid) en Henrik Ojamaa (foto boven) een 2-1 voorsprong voor Go Ahead Eagles op het scorebord zetten. Door een treffer van opnieuw Mayi eindigde het duel in een 2-2 gelijkspel.

De samenvatting van Go Ahead Eagles-NEC van vorig seizoen:

Go Ahead Eagles verloor afgelopen vrijdag met 4-3 van MVV. “We hebben die wedstrijd bekeken, goed nabesproken en ons vervolgens gericht op het duel met NEC”, aldus trainer Leon Vlemmings. “We hebben deze week ook attitude meegenomen in de trainingen. Als je in de slotfase 2-3 voorkomt, moet je een over-mijn-lijk-mentaliteit tonen en de wedstrijd winnen. Ook is gewerkt aan de fouten die voorafgingen aan de tegengoals. Daarbij lag de nadruk niet alleen op het verdedigende aspect. In het dominante en aanvallende voetbal dat we nastreven, begint verdedigen namelijk al in balbezit. Wanneer je als elftal aanvalt, veel de bal hebt en de tegenstander controleert, dan sta je bij balverlies ook gelijk beter gepositioneerd om je verdedigende taak uit te voeren.”


Lum Rexhepi traint na een bovenbeenblessure wel weer mee, maar is nog niet wedstrijdfit. (Foto: Erik Pasman)

Aan de kant van Go Ahead Eagles zijn La’Vere Corbin-Ong (enkel), Thijs Dekker (lies), Orhan Džepar (spierpeesovergang van de aanhechting van zijn bovenbeenspier) en Lum Rexhepi (bovenbeen) afwezig vanwege blessures. Laatstgenoemde traint wel weer mee, maar is nog niet wedstrijdfit. Shadrach Eghan is volledig hersteld van zijn enkelblessure en start in de basis, net als de van een schorsing terugkerende Xandro Schenk. Dit gaat ten koste van respectievelijk Sander Thomas en Brem Soumaoro.

Twee-eenheid
“We kijken erg uit naar de eerste wedstrijd in De Adelaarshorst”, vertelt Leon Vlemmings. “Vanaf het begin moeten wij als team uitstralen: hier is niets te halen. Dan zal de vonk ook overslaan op het publiek. Als dat gebeurt, die twee-eenheid ontstaat, wordt De Adelaarshorst een onneembare vesting.”

Het uitvak is uitverkocht en ook de thuisvakken zitten goed vol, met onder meer de 6.000 seizoenkaarthouders. Heb je nog geen kaart(en), maar wil je er wel bij zijn om Go Ahead Eagles te supporten in deze wedstrijd? Klik dan hier!

Go Ahead Eagles-NEC
Aanvang: 20:00 uur
Arbiter: Dhr. S. Mulder