Met Willem II treft Go Ahead Eagles vanavond één van de oudste profclubs van Nederland. Het affiche stond 100 jaar geleden ook al op het programma, toen beide ploegen twee jaar op rij streden om het landskampioenschap. Willem II trok in 1916 aan het langste eind; Go-Ahead deed dat een jaar later.

Terug naar het heden, want morgenavond strijden huidige nummers 17 en 16 Go Ahead Eagles en Willem II om hele andere belangen. De ploeg van trainer Erwin van de Looi heeft hetzelfde aantal punten als Go Ahead Eagles: elf. Vooral het elfde punt, dat afgelopen weekend werd behaald, gaf de Tilburgse burger moed. In eigen huis werd regerend landskampioen PSV op 0-0 gehouden.

Bij Go Ahead Eagles keren Marcel Ritzmaier (was geschorst) en Lars Lambooij (was geblesseerd) terug in de wedstrijdselectie. Ook Jarchinio Antonia is beschikbaar. Hij viel in het duel met Heracles Almelo geblesseerd uit, maar is op tijd hersteld.

DEVENTER - Go Ahead Eagles - FC Twente, Eredivisie, voetbal, seizoen 2016-2017, Stadion De Adelaarshorst, 22-10-2016, FC Twente speler Yaw Yeboah (l) met GA Eagles speler Rochi Achenteh (r)
Rochdi Achenteh speelde vorig seizoen voor Willem II. Je leest een interview met de verdediger in de Matchday! (Foto: Erik Pasman)

“Het zal er tegen Willem II om spannen”, weet Hans de Koning. “We hebben allebei dit seizoen elf punten behaald en we moeten er met Go Ahead Eagles voor zorgen dat we dit duel winnend afsluiten. Willem II heeft een team dat moeilijk tot scoren komt, maar ze hebben wel gelijkgespeeld tegen PSV. Het is een elftal dat graag wil voetballen. Dat willen wij met Go Ahead Eagles ook graag, dus ik verwacht een open wedstrijd.”

De laatste keer dat Go Ahead Eagles en Willem II elkaar in competitieverband troffen, was op 29 augustus 2014. Door een doelpunt van Bart Vriends hield Go Ahead Eagles destijds de drie punten in eigen huis (1-0, samenvatting hieronder). Ook vorig seizoen stonden beide ploegen tegenover elkaar, maar dan in het KNVB Bekertoernooi. Op 27 oktober 2015 plaatsten de Tilburgers zich voor de volgende ronde door twee doelpunten van Richairo Zivkovic (0-2).

De wedstrijd begint morgenavond om 20:00 uur. Er zijn nog een paar kaarten beschikbaar. Sla snel je slag via deze link!