In Doetinchem staat aanstaande zondag voor Go Ahead Eagles de wedstrijd tegen De Graafschap op het programma. Beide ploegen beginnen met vertrouwen aan het duel.

Door een 0-2 overwinning bij hekkensluiter Helmond Sport boekten de Doetinchemmers afgelopen vrijdag de derde competitiezege van het seizoen. Met dertien punten uit acht wedstrijden staat de ploeg van trainer Henk de Jong voorlopig op een vierde plaats in de Jupiler League. Go Ahead Eagles staat met drie punten minder op de twaalfde plaats, na twee zeges op rij.


Go Ahead Eagles won vorige week met 1-6 van FC Oss. Givan Werkhoven maakte een van de doelpunten. Een interview met de spits lees je hier. (Foto: Erik Pasman)

De laatste keer dat Go Ahead Eagles en De Graafschap tegenover elkaar stonden in Doetinchem, was op 22 mei 2016 in de finale van de Jupiler Play-Offs. Door een 1-1 gelijkspel promoveerde Go Ahead Eagles naar de Eredivisie en degradeerde De Graafschap naar de Jupiler League (samenvatting hieronder). Een jaar eerder waren de rollen nog omgedraaid en versperde De Graafschap de weg naar handhaving van Go Ahead Eagles.

Met Kevin van Diermen, Sven Nieuwpoort, Elvio van Overbeek en Sjoerd Ars in de gelederen kent De Graafschap een kwartet spelers die eerder in hun carrière uitkwamen voor Go Ahead Eagles. De selectie van Go Ahead Eagles herbergt twee oud-Superboeren: Sam Hendriks en Sjoerd Overgoor doorliepen de jeugdopleiding in Doetinchem en maakten er hun debuut in het betaald voetbal.


Elvio van Overbeek is een van de vier spelers van De Graafschap die een verleden heeft in Deventer. Hij speelde in het seizoen 2015/2016 voor Go Ahead Eagles. (Foto: Erik Pasman)

Overgoor wordt op het middenveld zondag vergezeld door onder meer Tim Hölscher. De Duitse middenvelder vervangt Stefano Beltrame, die deze week een hamstringblessure opliep. Leon de Kogel keert juist terug in de wedstrijdselectie na een hamstringkwetsuur.

De aanvoerders van Go Ahead Eagles en De Graafschap dragen zondag niet hun standaard aanvoerdersband. Ze dragen, net als alle andere aanvoerders in de Eredivisie, Jupiler League en Eredivisie Vrouwen, een regenboogvariant. Dit om collega-voetballers, scheidsrechters, supporters, vrijwilligers en vele anderen binnen het voetbal die met hun eigen identiteit worstelen te steunen en bij te dragen aan bewustwording omtrent het bespreekbaar maken van diversiteit. Meer informatie lees je hier.


In de Engelse Premier League droegen de aanvoerders al eerder een regenboogaanvoerdersband. Op de foto zie je Gary Cahill van Chelsea. (Foto: VVCS)

De selectie en staf weten zich in De Vijverberg gesteund door een vol uitvak. 400 supporters reizen mee naar Doetinchem, waar de wedstrijd om 12:30 uur begint en onder leiding staat van arbiter Bas Nijhuis.

Niet in het uitvak zondag? Volg de wedstrijd zondagmiddag dan live op:
– Twitter.com/GAEagles
– Instagram.com/GAEagles (Mijn Verhaal)
– Snapchat-account gaeagles (Mijn Verhaal)
– Radio Oost
– Deventer Radio