Eerste Selectie

Voorbeschouwing MVV-Go Ahead Eagles

Go Ahead Eagles reist vrijdag af naar Maastricht voor het uitduel met MVV. Trainer Dennis Demmers kan in Limburg beschikken over een nagenoeg fitte selectie. Alleen Mohamed Hamdaoui (knieblessure) is niet beschikbaar. Jerry van Ewijk (bovenbeen) is een twijfelgeval.

In Maastricht treffen twee ploegen in vorm elkaar. Go Ahead Eagles won vier van zijn laatste vijf competitieduels, terwijl MVV slechts één keer verloor in de laatste acht wedstrijden. Die reeks bracht de Limburgers naar de subtop van de Jupiler League. Vooral indrukwekkend was de verdiende 3-1 zege van drie weken geleden op de tot dan toe ongeslagen koploper FC Volendam.

MVV kon en kan in alle rust toewerken naar het treffen met Go Ahead Eagles van vrijdag. Niet alleen waren de Maastrichtenaren afgelopen speelweekend vrij; ook midweeks hoefde er geen duel te worden afgewerkt. Dit omdat MVV in de vorige ronde toch wel verassend na strafschoppen werd uitgeschakeld door de amateurs van Capelle. Het voordeel van die vroege uitschakeling: de volle focus kan op de competitie. Daarin wordt net als de afgelopen vijftien seizoenen volop gestreden voor dat ene ultieme doel: na al die jaren terugkeren op het hoogste niveau, waarop het in 2000 voor het laatst actief was.

mvvgae

Terug naar overzicht