Eerste Selectie

Voorbeschouwing: PEC – GA Eagles

Zondag is het dan eindelijk zover. Dan staat de enige echte IJsselderby weer op het programma. Na vorig jaar kansloos ten onder te zijn gegaan, is nu de kans op revanche. 4-1 was de uitslag destijds. Een eindstand die velen, ondanks het verder bijzonder succesvolle seizoen, pijn heeft gedaan. Tijd om de bittere smaak van deze nederlaag goed weg te spoelen.

Vier doelpunten tegen, en slechts een voor. Het was een harde les december vorig jaar. Al in het eerste kwartier ging het mis. Na 15 minuten stond de 2-0 al op het scorebord en was het gedaan. In het resterende deel van de wedstrijd wist PEC het tij niet meer te keren, met als resultaat een dikke nederlaag. Een nederlaag die te wijten was aan een gebrek aan inzet en passie, of zoals Ron Jans het na de wedstrijd omschreef: ‘We hebben ons af laten troeven op alle fronten, en dat zijn de meest vervelende nederlagen die er maar zijn eigenlijk’. Kortom een wedstrijd om snel te vergeten maar ook een die juist daarom bij iedereen nog fris in de herinnering staat.

Go Ahead Eagles

De ploeg uit Deventer is dit jaar nog niet echt goed op gang gekomen. Ondanks de tamelijk gelukkige overwinning in de laatste wedstrijd tegen FC Utrecht staat de ploeg van trainer Foeke Booy op de 14e plaats met slechts acht punten uit evenveel wedstrijden. In Deventer zal er vooral gewezen worden naar het verlies van een aantal ‘dragende’ spelers, zoals Houtkoop, Antonia en Falkenburg. Hoe dan ook blijft het een feit dat Go Ahead op dit moment nog maar net boven de degradatiestreep staat en dat in Deventer alle zeilen bijgezet moeten worden. Om te beginnen aankomende zondag natuurlijk.

Record
PEC lijkt de goede afsluiting van vorig seizoen moeiteloos door te trekken naar dit jaar. Na de eerdere overwinningen op Ajax in de bekerfinale en JC-Schaal wist de ploeg van Ron Jans twee weken geleden andermaal overeind te blijven tegen de Amsterdammers. In de Arena is de ploeg amper in de problemen gekomen met een terechte 0-0 en een gloednieuw record als resultaat. Nog nooit heeft onze club zoveel punten aan het begin van het seizoen gehaald als in dit jaar. Iets waar we met recht erg trots op kunnen zijn. De groei die de club doormaakt werd misschien nog wel het best benadrukt door de reactie van Jans na de wedstrijd waarin hij stelt dat we met een gelijkspel niet tevreden moeten zijn. Ook uit bij Ajax speelt PEC Zwolle ‘gewoon’ om de winst.

Vorig seizoen
Na een 4-0 achterstand wist Stef Nijland in de 74e minuut de eer nog een heel klein beetje te redden door de enige Zwolse treffer aan te tekenen. Een wedstrijd waarin passie en werklust bij de spelers leek te ontbreken maar ondanks dat ook een van de weinige wedstrijden waarin PEC echt weggespeeld is. Als er bijvoorbeeld gekeken wordt naar de thuiswedstijd tegen de Deventenaren dan is duidelijk te zien dat PEC wel degelijk in staat is Go Ahead Eagles te bestrijden. Voor eigen publiek werd de ploeg uit Deventer zakelijk verslagen door een gedisciplineerd Zwolle dat gebrand was op een goed resultaat.

De wedstrijd

Om de 4-1 van vorig jaar echt achter ons te laten zal er ditmaal gewonnen moeten worden. Zondag om 14:30 is het zover en krijgt PEC de kans om te laten zien wie echt de baas is aan de IJssel. De wedstrijd zal onder leiding staan van scheidsrechter Serdar Gözübüyük en zijn assistenten Goossens en Steegstra. Vanzelfsprekend zullen we hier te maken krijgen met een tegenstander die gebrand is op een goed resultaat. Het is dus aan PEC om te laten zien wie de betere ploeg is. Duidelijk is wel dat het deze zondag niet makkelijk zal worden, maar dat een goed resultaat wel logisch zou zijn. Er kan namelijk maar één club aan de IJssel de baas zijn, en dat is PEC Zwolle!

Terug naar overzicht