Morgen reist Go Ahead Eagles af naar Eindhoven voor het onderlinge treffen met regerend landskampioen PSV. De Eindhovenaren staan momenteel op de derde plaats op de ranglijst; Go Ahead Eagles draagt de rode lantaarn.

PSV is vooralsnog bezig aan en wisselvallig seizoen in de Eredivisie. Weliswaar werd er van de vijftien competitiewedstrijden slechts één duel verloren, maar daar stond wel zes keer een gelijkspel tegenover. Ook afgelopen zaterdag slaagde de ploeg van trainer Phillip Cocu er niet in om op bezoek bij Roda JC de volle winst te behalen (0-0). De achterstand tot koploper Feyenoord liep daardoor op tot zes punten.

De Eindhovenaren scoren bovendien moeizaam (23 goals), maar kunnen daarentegen wel vertrouwen op een solide defensie, die tot dusver slechts zeven keer hoefde te capituleren. Midweeks versperde FK Rostov de Eindhovense formatie de weg naar Europese overwintering. Het Champions League-duel eindigde in 0-0, waardoor de Russen als nummer drie door mogen in de Europa League.

Loeren
“Wij zullen met hetzelfde idee aantreden als tegen Feyenoord”, geeft trainer Hans de Koning aan. “De ruimtes klein houden, achterin de boel dichthouden en loeren op kansen om voorin wat te steken. Het zal natuurlijk absoluut niet makkelijk worden.” Dat gegeven wordt ondersteund door de drie edities van PSV-Go Ahead Eagles deze eeuw. In 2007 was Go Ahead Eagles – destijds Eerstedivisionist – nog het dichtst bij een goed resultaat. In de beker boekte het ongenaakbare PSV van Guus Hiddink een krappe 3-2 zege. De twee afgelopen edities in de Eredivisie eindigden respectievelijk in 3-0 (seizoen 2013/2-14, samenvatting onder) en 5-0 (2014/2015).

Uitvak
Go Ahead Eagles start met Antonia, Maatsen en Wolters in de aanval. Controleurs Nieveld en Duits bevolken het middenveld, samen met PSV-huurling Ritzmaier. Achterin start Rochdi Achenteh naar alle waarschijnlijk op links, ondanks wat opspelende kuitklachten van deze week. Daemen (bovenbeen), Locigno, Bytyqi, Van Ewijk (enkel) en David (knie) zijn niet inzetbaar.

Het uitvak in het Philips Stadion wordt morgen bevolkt door zo’n 150 trouwe fans. Voor de thuisblijvers: de wedstrijd is te volgen via Twitter.com/GAEagles, Snapchat-account gaeagles, DRTV (radio) en FOX Sports.

kerst-sale