Vol vertrouwen en met een nagenoeg fitte selectie reist Go Ahead Eagles morgen af naar Arnhem. Daar staat om 19:45 uur de wedstrijd tegen Vitesse op het programma.

Op Chris David (knieblessure) en Mohamed Hamdaoui (voetblessure) na kan trainer Hans de Koning morgen rekenen op een volledig inzetbare selectie. Na de 2-0 zege op Roda JC van vorige week ziet de oefenmeester weinig reden tot wisselen in zijn basiself.

Handhaving
Dat resultaten uit het verleden in de voetballerij geen garantie bieden voor de toekomst, is duidelijk. Anders konden voetballiefhebbers voor morgen alvast een 2-2 op hun totoformulier noteren. Dat was immers de uitslag van de laatste twee edities van Vitesse-Go Ahead Eagles. In de een-na-laatste wedstrijd van het seizoen 2013/2014 kwam Go Ahead Eagles met 0-2 voor – onder meer dankzij een goal van Jarchinio Antonia (foto) – maar werd het nog 2-2. Met deze remise werd wel handhaving bewerkstelligd. Een seizoen later was het Vitesse dat een 2-0 voorsprong uit handen gaf. Alex Schalk en Mawouna Amevor maakten de Arnhemse treffers ongedaan.

ARNHEM - Vitesse - Go Ahead Eagles, Eredivisie, voetbal, seizoen 2013-2014, Gelredome, 27-04-2014, spelers van GA Eagles vieren de 0-2. vlnr GA Eagles-speler Deniz Turuc, GA Eagles-speler Jarchinio Antonia en GA Eagles-speler Marnix Kolder
Jarchinio Antonia heeft Go Ahead Eagles op een 0-2 gebracht tegen Vitesse. Uiteindelijk zou het duel in 2-2 eindigen. (Foto: Erik Pasman)

Dat Vitesse in eigen huis een lastige periode doormaakt – de laatste thuiszege vond plaats in februari – weet trainer Hans de Koning ook. “Maar ik weet ook dat Vitesse gewoon een goede ploeg is met veel creativiteit en snelheid voorop. Wij moeten zorgen dat onze verdediging staat en dat we van daaruit op de juiste momenten de aanval kunnen kiezen.”

Airborne
Aan Arnhemse zijde kent de wedstrijd van morgenavond een speciaal tintje. Rondom de wedstrijd Vitesse-Go Ahead Eagles worden namelijk de jaarlijkse Airborne-festiviteiten gehouden. De activiteiten rondom de wedstrijd zijn een initiatief van de Supportersvereniging Vitesse om de ruim 1700 Britse en Poolse militairen te eren die in de Slag om Arnhem in 1944 het leven lieten en begraven liggen op de Airborne Begraafplaats te Oosterbeek. Vitesse zal derhalve in een speciaal tenue aantreden. Go Ahead Eagles speelt in het grijs-witte tenue en wordt gesteund door zo’n 300 rood-gele fans.

Niet in het uitvak? Volg de wedstrijd dan vanaf 19:45 uur live via:
– Snapchat (gaeagles)
– Twitter.com/GAEagles
– Deventer Radio
– FOX Sports