Go Ahead Eagles reist morgen af naar de Johan Cruijff ArenA in Amsterdam voor de tweede ronde van de TOTO KNVB Beker. Daarin wacht AFC Ajax. Een zeer uitdagende loting, maar: “helemaal kansloos ben je nooit”.

Met 25 punten uit tien wedstrijden staat Ajax momenteel op een tweede plek in de Eredivisie. In Groep E van de Champions League gaat de ploeg van Erik ten Hag aan kop na zeges op SL Benfica en AEK Athene en een remise tegen FC Bayern München. Afgelopen zondag won Ajax de Klassieker tegen Feyenoord met 3-0.


Foto: Henny Meyerink

“Natuurlijk is Ajax een heel moeilijke tegenstander”, weet ook trainer John Stegeman (foto), die niet kan beschikken over Agbaljan, Andrade en Groenbast vanwege blessures. “Maar tegelijkertijd hebben we niks te verliezen. We willen laten zien wie we zijn. Niet alleen tegenhouden, maar ook druk zetten en kansen proberen te creëren. Mensen die de wedstrijd zien moeten denken: dat is Go Ahead, dat is een leuk ploegje. En bovendien: helemaal kansloos ben je nooit.”

Stegemans collega-trainer aan de andere kant is morgen geen vreemde voor de Deventenaren, want Erik ten Hag was natuurlijk tijdens het seizoen 2012/2013 trainer bij Go Ahead Eagles. Dankzij de prestaties tijdens dat seizoen keerde Go Ahead Eagles na zeventien jaar weer terug in de Eredivisie. Ten Hag treft morgen één speler die destijds ook onder contract stond in Deventer: Sjoerd Overgoor. Diezelfde Overgoor is de enige speler uit de huidige selectie die in het Go Ahead Eagles-shirt wist te scoren tegen het vlaggenschip van Ajax.


Uit het archief: Sjoerd Overgoor blikt daags na Go Ahead Eagles-Ajax (2014/2015) bij Eagles TV terug op zijn wondertreffer, die werd overschaduwd door ‘het polletje van Van der Hart’.

Van de 64 keer dat Go Ahead Eagles en AFC Ajax tegenover elkaar stonden wisten de Amsterdammers maar liefst 54 keer te winnen. Zeven keer trok Go Ahead Eagles aan het langste eind, alle keren in eigen huis. De laatste keer dat beide ploegen tegenover elkaar stonden was op 7 mei 2017. In de ArenA viel op die dag definitief het doek voor Go Ahead Eagles, dat door de 4-0 nederlaag degradeerde uit Eredivisie.

De wedstrijd van morgen in de Johan Cruijff ArenA begint om 20:45 uur en staat onder leiding van arbiter Blom. Go Ahead Eagles wordt gesteund door 263 fans in het uitvak, waaronder een touringcar vol Zeeuwen. Zij supporten Go Ahead Eagles in het algemeen en ‘mede-Zeeuwen’ Bliek en Bakx in het bijzonder.

Ben je er niet bij in Amsterdam? Volg de wedstrijd dan live op:
– Twitter.com/GAEagles
– Instagram.com/GAEagles (Insta Stories)
– Snapchat account gaeagles (Mijn Verhaal)
– Radio Oost
– Deventer Radio
– Liveblog DeStentor.nl
– FOX Sports 2